17. avg 2018.

Pretnje smrću uredniku Prime Timea zbog emisije o „Oluji“

Domagoj Zovak, satiričar i urednik News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emituje i na TV N1, dobio je pretnje smrću nakon emisije koja se bavila proslavom godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja".

Naime, Zovku je posle emisije putem Fejsbuka poručeno: „I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se“.

Zovak je s istog profila i  ranije dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta reč o pretnji smrću. Osim pretnje da će „dobiti u potiljak“, muškarac je Zovku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak godinama redovno putovao u posetu porodici.

Zovak je celi slučaj prijavio policiji.

„Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa da se jednostavno, umesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za pretnju smrću autoru emisije. Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pevačima, pa DORH koji ne goni one koji prete jer su bili pijani i jer su branitelji, pa predsednica koja kaže da su pretnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s pretnjama smrću. Ja sam to sad prijavio. Kao Vojko Vrućina ‘reka san NE MOŽE'“, rekao je Zovak za N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend