19. apr 2018.

Srbi.hr – novi portal za informisanje Srba u Hrvatskoj

Odbor za informisanje Zajedničkog veća opština (ZVO) u Vukovaru pokrenuo je portal Srbi.hr na kojem će biti objavljivane informacije i tekstovi namenjeni Srbima u Hrvatskoj, rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) glavni urednik ovog portala Nikola Milojević.

„Želja nam je da informacije koje plasiramo budu više od onoga što se o Srbima u Hrvatskoj može pročitati i saznati na stranicama drugih novina i portala, više od običnih agencijskih vesti, bez kopiranja i jednostavnog prenošenja onoga što o nama pišu drugi“, navodi se na novootvorenom portalu.

„Cilj pokretanja portala je da brže plasiramo informacije o Srbima u Hrvatskoj“, kaže Milojević koji je ujedno i novinar dvomesečnika „Izvor“ i TV produkcije „Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“, koje je takođe osnovao Odbor za informisanje ZVO.

On objašava da je časopisom koji izlazi dva puta mesečno i emisijom teže širiti informacije o Srbima i da se zbog potrebe da se Srbi u Hrvatskoj brže informišu, „rodila ideja za ovim portalom“.

„Prirodno je bilo da nakon časopisa i emisije, otvorimo i portal. Mi ćemo proizvoditi skoro sav sadržaj koji će biti plasiran. Nemamo dopisnike koji bi pokrili sve oblasti u Hrvatskoj, ali ovo je korak napred za informisanje Srba u Hrvatskoj“, kaže Milojević koji je 2015. godine bio na stručnoj praksi za novinare iz regiona koje je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa Ministarstvom spoljnih poslova – Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Redakciju srbi.hr čine novinari časopisa i emisije Odbora za informisanje ZVO – Jadranka Jaćimović-Ivan, Srđan Sekulić, Vaska Radulović, Zoran Popović, Stana Nemet, kao i zamenik urednika Slavko Bubalo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend