25. jul 2023.

Advokat Milovana Brkića traži da urednik Tabloida bude prebačen u bolnicu

Advokat Stevan Damnjanović zatražio je od Uprave Centralnog zatvora u Beogradu da njegovog klijenta i glavnog urednika magazina Tabloid Milovana Brkića zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prebace u zatvorsku bolnicu.

„Okrivljeni Brkić nalazi se u katastrofalnom stanju. Ima visok krvni pritisak, povišen šećer i druge pridružene bolesti. Uz to, krenuo je u štrajk glađu i žeđu, što mu dodatno pogoršava zdravstveno stanje. Molim vas da ga hitno prebacite u zatvorsku bolnicu kako bi dobio neophodnu zdravstvenu negu jer svako dalje odlaganje završiće se smrtnim ishodom“, naveo je Damnjanović u pismu.

Advokat je to zatražio u pismu upućenom upravniku Centralnog zatvora Zvonku Gruloviću.

Redakcija magazina Tabloid optužila je Grulovića da „nastavlja torturu“ nad Brkićem i navela da bi njihov urednik u narednih nekoliko dana mogao da „okonča život“ ako se tako nastavi.

Oni su u saopštenju naveli da je Brkić izgubio 33 kilograma od kada je stupio u štrajk glađu i da je zbog štrajka žeđu više puta dobio infuziju, ali da ipak nije prebačen u bolnicu već ga uprava zatvora prisiljava da ide u šetnje.

Novinar Milovan Brkić (67) osuđen je u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tužilaštvo je teretilo Brkića da je 8. maja na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, tokom protesta „Srbija protiv nasilja“, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend