21. maj 2021.

Ksenija Pavkov dobitnica nagrade „Refleksija“ Evropske mreže protiv siromaštva

Novinarka N1 Ksenija Pavkov dobitnica je nagrade za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti – „Refleksija“ Evropske mreže protiv siromaštva, u kategoriji TV za prilog "Kako izgleda život na ulici kada je skoro sve pod ključem".

Nagradu „Refleksija“ dodeljuje Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija, za novinarske radove koji se bave temom siromaštva i socijalne isključenosti. Cilj ustanovljenja nagrade za dostojno izveštavanje je promocija dostojnog i ne-senzacionalističkog izveštavanja o siromaštvu, koje prikazuje različite aspekte i oblike siromaštva, sa poštovanjem predstavlja osobe koje žive u siromaštvu i bavi se dubljim posmatranjem fenomena siromaštva i njegovim uzorcima.

Konkurs se sprovodi već četvrtu godinu i predstavlja simboličnu i netipičnu nagradu jer žiri čine isključivo osobe sa iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti.

Priznanja Evropske mreže protiv siromaštva – Srbija dodeljena su i za najbolju fotografiju, štampani/onlajn tekst i najbolji radijski prilog.

Vojin Ivkov, fotoreporter portala Autonomija i Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) dobitnik je u kategoriji „Fotografija u medijima“, za seriju fotografija u okviru serijala „Lica krize“, objavljenu na portalu Autonomija.

Nagradu „Refleksija“ u kategoriji radijski prilog osvojila je novinarka Radio-televizije Vojvodine Nevena Vrtulek za prilog „Priča o devojčici, odličnoj učenici, sa iskustvom siromaštva“.

U finalnom izboru za najbolji radijski prilog bila je i redakcija podkasta „Reaguj!“ NDNV-a za epizodu „Na margini pandemije“.

U kategoriji štampani/onlajn mediji nagradu je dobila Nikolija Čodanović za tekst „Traže od dece da prate nastavu preko interneta, a mi nemamo ni struju“, objavljen na portalu Istinomer.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend