10. dec 2022.

Majica sa duginim bojama, smrt radnika, pretnja smrću – novinar preminuo tokom utakmice u Kataru

Poznati američki novinar Grent Val preminuo je tokom utakmice četvrtfinala Mundijala u Kataru, koju su Argentina i Holandija igrale na stadionu "Lusail". Razlog smrti nije objavljen, ali okolnosti koje su prethodile nemilom događaju u najmanju ruku su sumnjive.

Grent Val bio je dugogodišnji fudbalski novinar, više od dve decenije izveštavao je o  fudbalu, a u Dohu je stigao kako bi pratio Mundijal u Kataru.

Tokom sinoćne utakmice četvrtfinala turnira, koju su na „Lusail“ stadionu igrale Holandija i Argentina, Val se srušio u novinarskoj sobi, zatim i preminuo.

Nekoliko dana pre smrti, Val je na društvenim mrežama objavio da se ne oseća dobro, ali i da je negativan na testu na koronavirus.

Val je 6. decembra gostovao u jednom podkastu, gde je govorio da oseća bol u grudima i povišeni pritisak, kao i da jez atražio pomoć u medicinskoj  klinici u pres centru Mundijala, misleći da boluje od bronhitisa.

Kao terapiju dobio je sirup za kašalj i antiflamatorni lek ibuprofen.

Katarske vlasti još nisu objavile zvaničan uzrok smrti američkog novinara, ali ono što je čudno su okolnosti koje su prethodile kobnom ishodu Grenta Vala.

Američki novinar pre nekoliko dana učestvovao je u incidentu, pošto je pokušao da na jednu utakmicu Mundijala uđe sa majicom na kojoj je duginim bojama pružena podrška LGBT populaciji.

Obezbeđenje ga je držalo 25 minuta, na silu oduzelo mobilni telefon i zahtevalo od njega da skine majicu ukoliko želi da uđe na stadion.

Grent Val u Kataru nije se bavio samo fudbalom, već je istraživao i pod kojim okolnostima je život izgubio jedan radnik, državljanin Filipina.

Na celu priču nadovezala se i izjava Grantovog brata Erika, koji je u video-poruci na Instagramu rekao da je njegov brat bio zdrav, kao i da mu je rekao da je dobijao pretnje smrću i da veruje da je Grant ubijen.

Očekuje se zvanično saopštenje vlasti u Kataru.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend