08. apr 2024.

„Malo, po malo, i sve ćete pročitati“: Čestitke za jubilej magazinu Liceulice

Stoti broj magazina Liceulice izašao je u martu ove godine, obeležavajući jubilej u inkluziji marginalizovanih.

Magazin Liceulice posvećen je otvaranju medijskog prostora svima onima kojima je uskraćen, a to su pre svega pripadnici socijalnih grupacija koje najviše trpe socijalnu stigmu od strane šire javnosti.

Četrnaest godina kasnije, redakcija je stigla do stotog broja magazina.

„Tokom tog vremena smo se i menjali i prolazili kroz različite faze, ali su neke stvari od samog početka konstantne. Borimo se protiv svih oblika diskriminacije, a naš magazin daje prostor onima kojima je uglavnom uskraćen. Promovišemo zelene politike i drugačije promišljanje odnosa prema prirodi i prirodnim resursima i interesujemo za teme kao što su obrazovanje, javno zdravlje, urbanizam, pravo na stanovanje, kulturne politike i slično“, navode iz ovog magazina.

Liceulice sve ove godine radi pre svega kao podrška svojim prodavcima, a jedinstveni je medij, kako po temama koje pokriva, tako i po načinu na koji im pristupa.

U stotom broju Liceulice objavio je u martu izbor nekih od najboljih objavljenih tekstova do sada kojima podseća za šta se zalaže, šta podržava, na šta upozorava i šta vidi kao put ka društvu u kojem bismo voleli da živimo.

Tu su tekstovi Dubravke Stojanović, Ljubomira Živkova, Svetlane Slapšak, Predraga Momčilovića, Danila Ćurčića, Dunje Karanović, Darije Stjepić, Stefana Slavkovića, Saše Dragojla, Svena Milekića, Vuka Vučkovića, Nebojše Krivokuće i Lare Končar, intervjui sa Borisom Dežulovićem i Ivom Marčetić, i pesma „Beskućnik“ novosadskog prodavca Žarka Erdeljija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend