09. mar 2021.

Međunarodni dan žena: Kovid kriza unazađuje ravnopravnost polova

Na dan Međunarodnog dana žena, 8. marta, Evropska federacija novinara (EFJ) poziva na energičnije akcije Vlada i organizacija poslodavaca radi poboljšanja rodne ravnopravnosti jer je Kovid kriza produbila neravnopravnost polova.

Na dan Međunarodnog dana žena, 8. marta, Evropska federacija novinara (EFJ) poziva na energičnije akcije Vlada i organizacija poslodavaca radi poboljšanja rodne ravnopravnosti jer je Kovid kriza produbila neravnopravnost polova.

Članovi ekspertskih grupa EFJ-a za prava radnika i frilensera izučavali su uslove rada novinara tokom ovog perioda i primetili da je politika rada od kuće i zaključavanja imala mnogo veći uticaj na novinarke.

U Nemačkoj, prema studiji fondacije Hans-Bockler, žene troše 1,7 sati više na porodične obaveze, jer muškarci teže da rade duže kada rade od kuće. „Za žene rad od kuće često znači da zbog dodatnog posla u porodici imaju malo vremena da se brinu o svojim profesionalnim kontaktima. Zbog toga gube na poziciji unutar timova i važnim kontaktima u njihovoj karijeri“, rekla je Andrea Roth, predsedavajuća grupe stručnjaka za radna prava (LAREG).

Možda se čini da rad na daljinu nudi priliku za postizanje bolje ravnoteže između poslovnog i privatnog života. U stvarnosti je to pogoršalo položaj žena jer se one često brinu o kućnim poslovima i  deci.

Radom od kuće i svega što se odvija na internetu, novinarke su posebno izložene riziku, jer moraju da trpe ogromne posledice zbog raznih pretnji, uvreda i pritisaka. Porast tih napada vidljiv je u brojnim izveštajima i anketama.

Na primer, istraživanje koje su krajem 2020. godine sproveli UNESCO i Međunarodni centar za novinare (ICFJ), pokazalo je da je 73 odsto novinarki reklo da su doživele nasilje na internetu. Važno je napomenuti da napadi na internetu često imaju posledice i van njega: 20 odsto ispitanika je reklo da su napadani ili zlostavljani van interneta u vezi sa prethodnim nasiljem koje su tamo doživeli.

Na današnji dan, EFJ zahteva da institucije EU, vlade i organizacije poslodavaca poboljšaju sledeće oblasti:

–        jednake plate;

–        pružanje finansijske podršku radnicama

–        veće naknade za nezaposlene npr. kao nadoknadu za gubitak zarada usled kovid-19 krize;

–        više kredita za brigu o deci i penzije za 2020. i 2021. godinu;

–        obuka o digitalnim veštinama (uključena u planove oporavka);

–        finansiranje obuka o radnom zakonodavstvu i uslovima koja uključuju rodnu nejednakosti (u planovima oporavka postoji odredba koja se naziva „promocija pristojnog rada“)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend