17. avg 2022.

Međunarodni konkursi

Za ovaj program mogu se prijaviti novinari koji imaju nekoliko godina medijskog iskustva i govore engleski jezik.

Stigler centar za proučavanje ekonomije i države na Univerzitetu u Čikagu organizuje program „Rezidencijalni novinari“ od 13. marta do 3. juna 2023. godine u Čikagu.

Program ima za cilj da oblikuje sledeću generaciju lidera u poslovnom izveštavanju. Učesnici će revidirati časove, učestvovati u događajima, sarađivati sa vršnjacima i još mnogo toga.

Organizator obezbeđuje avionske karte, stipendiju od 12.000 USD, obuku, prostor za učenje i mogućnost pisanja za ProMarket blog.

Rok za prijavu je 2. Oktobar.

Više o programu možete videti ovde.

Iskusni urednici širom sveta mogu se prijaviti za ovu poziciju.

Rest of World angažuje urednika koji će da radi na svojim pričama dugog formata i poslovnim projektima.

Rest of World je međunarodna novinarska publikacija koja je fokusirana na istraživanje uticaja tehnologije izvan zapadnog “balona”.

Idealni kandidat će moći da radi sa internim i slobodnim novinarima iz celog sveta kako bi pronašao, dodelio i uredio neke od najambicioznijih radova publikacije.

Iskustvo u pravljenju ubedljivih narativnih karakteristika, identifikaciji živopisnih likova, znanju kako da obezbedite pristup, kretanju po osetljivim temama i sposobnosti da strukturirate priču za uticaj je neophodno.

Kandidati moraju imati iskustvo u pokrivanju ili uređivanju poslovnih ili tehnoloških priča.

Lokacija za ovu poziciju je fleksibilna.

Rok za prijavu je 31. avgust.

Više o konkursu možete videte ovde.

Pozivaju se novinarske organizacije i novinari da nominuju novinare za ovu nagradu.

Ruski filantrop Gleb Fetisov organizuje dodelu novinarskih nagrada Fetisov. Ovo takmičenje ima za cilj da oda priznanje novinarima za njihov doprinos promociji univerzalnih ljudskih vrednosti i izuzetnog herojstva.

Takmičenje ima četiri kategorije: doprinos miru, doprinos građanskim pravima, istraživačko novinarstvo i ekološko novinarstvo.

Radovi moraju biti objavljeni između 1. juna 2021. i 31. maja 2022. Unosi na jezicima koji nisu engleski moraju biti propraćeni prevodom na engleski.

Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani u svakoj kategoriji dobiće 100.000 CHF (114.241 USD), 20.000 CHF (22.248 USD) i 10.000 CHF (11.124 USD), respektivno.

Novinari mogu nominovati sami sebe.

Rok je 1. oktobar.

Više o konkursu možete videti ovde.

Novinari u ranoj karijeri i medijski naučnici zainteresovani za nastavu i istraživanje mogu se prijaviti za stipendiju.

Koledž za književnost, nauku i umetnost (LSA) na Univerzitetu u Mičigenu nudi LSA Collegiate Fellowship. Program promoviše inkluzivno naučno okruženje, regrutujući i zadržavajući izuzetne naučnike u ranoj karijeri i podržavajući izvanredne naučnike koji su posvećeni izgradnji raznolike intelektualne zajednice.

Stipendisti će posvetiti svoje vreme samostalnom istraživanju, kao i učestvovati u aktivnostima pedagoškog razvoja kao što je LSA Nastavna akademija i predavanja ili angažovanje u učionici.

LSA Collegiate Fellowship obezbeđuje početnu platu od 60.000 USD plus beneficije, kao i sredstva za troškove konferencije i istraživanja, do dve godine.

Međunarodni kandidati moraju imati dozvolu za rad u Sjedinjenim Državama.

Rok za prijavu je 19. septembar.

Više o stipendiji možete videti ovde.

Mogu se prijaviti nezavisne medijske organizacije, grupe građana i udruženja.

Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED) traži predloge projekata koji unapređuju demokratske ciljeve i jačaju demokratske institucije.

NED podstiče prijave organizacija koje rade u različitim okruženjima, uključujući novouspostavljene demokratije, poluautoritarne zemlje, visoko represivna društva i zemlje koje prolaze kroz demokratsku tranziciju.

Iznosi grantova variraju u zavisnosti od veličine i obima projekata, ali prosečan grant traje 12 meseci i iznosi oko 50.000 USD.

NED je zainteresovan za predloge organizacija za nestranačke programe koji nastoje da: promovišu i brane ljudska prava i vladavinu zakona, podrže slobodu informisanja i nezavisnih medija i promovišu odgovornost i transparentnost.

Sledeći rok za prijave je 14. septembar.

Više o pozivu možete videti ovde.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend