24. maj 2018.

Osam godina magazina Liceulice

Tokom ove nedelje, magazin Liceulice obeležava osam godina rada s prodavcima i borbe za bolji položaj najugroženijih.

Od početne ideje uličnih novina čiji su glavni promoteri i prodavci pripadnici marginalizovanih društvenih grupa Liceulice je danas velika porodica svih onih koji na različite načine podržavaju ideje boljeg društva.

Liceulice nedelja, počela je zajedničkom vikend akcijom na ulicama Beograda kada je prodavcima u njihovom svakodnevnom poslu pomagala redakcija magazina Liceulice.

Druženje se nastavlja u kafeu Zaokret u Cetinjskoj 15 gde će u utorak prodavci biti zaduženi za muzički izbor namenjen gostima koji dođu u periodu od 17 do 19 časova.

U sredu, 23. maja s početkom u 18 sati u bašti kafea Ljutić (Stevana Sremca 5) biće promovisana nova Štenderaj kolekcija majica od čije prodaje se ovaj program sufinansira a događaj će na jednom mestu okupiti prodavce, članove redakcije, prijatelje i saradnike koji svakodnevno doprinose tome da ova priča opstaje toliko dugo.

Ove godine, svoj doprinos programu dala je dizajnerka Jana Oršolić (Fakultet primenjenih umetnosti) uradivši grafička rešenja za novu Štenderaj kolekciju. Na događaju u sredu nastupiće i muzičari Boris Mladenović, Ana Ćurčin, Ana Avramov i Weird fishes učestvujući na taj način u promociji svega onoga što ovaj program predstavlja.

Ova uzbudljiva nedelja završava se prodajom magazina na ulicama Novog Sada i zajedničkim odlaskom novosadskih i beogradskih prodavaca na predstavu Zvezdara Teatra koji od početka ove godine ugošćava prodavce besplatnim kartama za predstave na večernjoj sceni u okviru projekta “Pozorište je i moja kuća”.

Posebno je najavljeno i pokretanje humanitarne onlajn aukcije u saradnji sa Limundom, čiji detalji će biti objavljeni na događaju u sredu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend