26. jul 2021.

Pola ekipe RTS-a završilo u karantinu u Tokiju

Više od pola novinarske ekipe javnog servisa Srbije koja izveštava iz Tokija nalazi se u karantinu, jer je jedna nepoznata osoba koja je putovala s njima u Japan 19. jula bila zaražena kovidom.

„Većinu mojih kolega iz RTS-ovih od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija. Rigorozne korona mere dovela su do toga da zbog jedne nepoznate osobe zaražene koronavirusom na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula, koja je sedela blizu mojih kolega, oni moraju u karantin“, saopštio je novinar Predrag Milinković u uključenju u emisiju „Olimpijsko popodne“.

Kako je naveo, novinari RTS-a u svojim sobama čekaju PCR test i nadaju se dobrim vestima.

„Svi su vakcinisani i nalaze se na spisku od 33 putnika kojima je određen karantin. Svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi će to činiti sa smanjenim kapacitetima uz podršku kolega iz Beograda“, rekao je Milinković.

Iz javnog servisa su saopštočo da si svi članovi delegacije RTS-a vakcinisani, uključujući i njih 14 koji se nalaze u karantinu, i da su svi bili negativni na sva četiri testa, što u Srbiji, što u Japanu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend