22. avg 2019.

„RTS klub“ – poboljšanje beogradske kulturne krvne slike (VIDEO)

U Radio Beogradu, zdanju koje decenijama baštini nacionalnu istoriju i kulturu, otvoren je "RTS klub“ – konferencijski, izlagački i promotivni centar Radio-televizije Srbije.

Ljubitelji kulture, umetnosti i književnosti će, na novom mestu susreta, u „RTS klubu“, moći da prelistaju knjige u izdanju RTS-a, slušaju muziku i odaberu neki od kompakt-diskova iz bogate produkcije PGP-a.

Galerijski prostor kluba otvoren je izložbom pod nazivom „Mozaik jedne epohe“. Reč je o istoriji Radio Beograda, dugoj skoro jedan vek.

RTS Klub je otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

„Ovo je jako lep i važan dan za kulturu u Beogradu i za istoriju Javnog servisa. Mislim da će ovo biti dobra prilika da se građani Srbije, na prvom mestu Beograđani, njima je to blizu, a onda potom, i svi ostali, upoznaju sa bogatom istorijom radija i televizije u Srbiji, koja je u velikoj meri istorija našeg društva, koje je prolazilo kroz razne epohe. Ova istorija pokazuje da je razvoj, na prvom mestu radija, iz kojeg je kasnije proistekla televizija, bila u korak sa najsavremenijim dostignućima epohe u to vreme“, rekao je ministar Vukosavljević.

Vukosavljević je dodao da galerijski i konferencijski prostor Kluba predstavljaju poboljšanje krvne slike kulturnog prostora Beograda.

„Mislim da Javni servis ovim gestom i ovim postupkom, ovim prostorom i budućnošću ovog prostora, ima razloga da se ponosi“, istakao je Vukosavljević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend