30. jun 2022.

United Media imenovala urednike portala i novina Nova

United Media imenovala je danas Mihaila Jovićevića za novog glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs dok je na poziciju glavnog i odgovornog urednika novina Nova postavljen Ranko Pivljanin.

„Mihaila Jovićevića smo prepoznali kao vrsnog urednika sa poznavanjem digitalnog razvoja koji je uveliko doprineo rastu portala nova.rs. Iako je zahtevan zadatak pred njim, verujemo da će, kao i do sada, posao obavljati profesionalno, a da će portal ostati prepoznatljiv po kvalitetnom sadržaju, objektivnom izveštavanju i nezavisnosti. Ranko Pivljanin je novinarsko ime koji je tokom bogate novinarske karijere uvek branio načela profesije na najbolji mogući način i znači nam što preuzima novine u ovako teškom periodu za štampane medije. Obojici želim puno sreće na novim funkcijama“, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Jovićević je do sada bio na poziciji izvršnog urednika portala. „Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam preuzeo ovako izazovnu, ali i izuzetno časnu funkciju. Siguran sam dve stvari: da nikada neću popuniti cipele Veselina Simonovića i da nikada neću prestati da to pokušavam. Siguran sam da je pred redakcijom Nova.rs sjajna budućnost i da će sve zacrtane ciljeve ostvariti, uz međusobno pomaganje i saradnju“, izjavio je on.

U prethodnih godinu dana Ranko Pivljanin je bio izvršni urednik štampanog izdanja.

„Znam da u ovakvim prilikama ide ona priča o časti i odgovornosti, ali bih je pretpostavio osećanju obaveze prema prvom glavnom uredniku Stojanu Drčeliću koji je podigao novine Nova da i posle njega traju na principima kojih se on držao, kao i prema kolegama zbog kojih je bilo vredno prihvatiti se ovog vrućeg mesta. Zahvaljujem se menadžmentu kompanije United Media na poverenju, trudiću se da ga opravdam“, poručio je Pivljanin.

Novine i portal Nova deo su United Media, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja i u svom vlasništvu ima šest nacionalnih televizija, 50 kablovskih kanala, 30 portala, osam štampanih izdanja i pet radio stanica.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend