30. avg 2023.

TV ekipa iz Čikaga opljačkana dok je izveštavala o pljačkama

Ekipu čikaške TV stanice koja je izveštavala o seriji krađi, opljačala su pod pretnjom oružjem trojica muškaraca u fantomkama.

Univision Čikago, koja emituje program na španskom jeziku, navela je da su reporter i snimatelj snimali i centru grada u ponedeljak u 5 ujutru, kada su im prišla trojica maskiranih muškaraca, uperila oružje i opljačkali ih, oduzeli im kameru i ostale stvari.

Prišli su im sa pištoljima, uzeli im uglavnom lične stvari i kameru„, naveo je Luis Godines, potpredsednik televizijske kuće zadužen za vesti za Čikago tribjun.

On je dodao da je tema izveštavanja bila serija krađa u centru, što je trebalo da se emituje u jutarnjim vestima. Naveo je da je snimljeni materijal ostao u ukradenoj kameri i da sve što su snimili nije nikad emitovano.

Policija grada Čikaga identifikovala je žrtve kao dvojicu muškaraca od 28 i 42 godine, te da su stajali napolju kada su do njih došla trojica muškaraca u dva automobila.

Nakon oružane pljačke, kriminalci su pobegli kolima. Niko nije povređen, ali niko nije ni uhapšen, navela je policija. Godines navodi da televizija ne želi da otkrije imena reportera i snimatelja, kako bi zaštitila njihovu privatnost.

Oni su dobro, zajedno prolazimo kroz sve ovo kao tim„, naveo je.

Ovo je druga pljačka ovog meseca na čijoj je meti novinarska ekipa, nakon što je snimatelj WLS-TV napadnut i opljačkan 8. avgusta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend