10. maj 2021.

Počinje sa radom Euronews u Srbiji

Euronews Srbija danas počinje da emituje svoj signal preko Pay TV platformi. Ovo je poslednja faza pre početka emitovanja programa te televizije krajem ovog meseca, saopšteno je iz ove medijske kuće.

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a, koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika.

To je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja.

Kako ističu u ovoj medijskoj kući vesti Euronews Srbija koje se emituju 24 časa dnevno biće moderne, dinamične i brze, prilagođene užurbanom načinu života u 21. veku.

Glavni urednik Euronews Srbija Bojan Brkić rekao je da je velika čast voditi tim profesionalaca koji će doneti novu, evropsku perspektivu svakodnevnim događajima.

„Bićemo posvećeni vrednostima Euronews-a i naš rad će biti u skladu s najvažnijim principima novinarstva, dok objektivno i nepristrasno budemo izveštavali o unutrašnjim i međunarodnim pitanjima. Nadam se da će publika prepoznati naše napore i pratiti nas na našem putu stvaranja informativnog kanala od poverenja u Srbiji“, naglasio je Brkić.

U strateškom poduhvatu da postane prvi „globalni medij na svetu“, Euronews je od novembra 2018. potpisao pet ugovora s medijskim i telekomunikacionim grupama o „brendiranim afilijacijama“, s namerom da izgradi pouzdan nezavisni informativni kanal u svakoj zemlji. Brendirane afilijacije koje već emituju program obogaćuju ukupnu ponudu Euronews-a profesionalnošću i iskustvom koje su doneli uređivački timovi u tim zemljama.

Širom sveta, Euronews se emituje u 160 zemalja i distribuira u skoro 400 miliona domova – uključujući 73 odsto domaćinstava u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji.

Svakog meseca, Euronews gleda više od 140 miliona ljudi, kako na televiziji, tako i na digitalnim platformama, prema podacima Globalnog veb indeksa za 2020. godinu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend