04. jun 2018.

Pokrenut novi informativni portal – InfoNet Vojvodina

Portal InfoNet Vojvodina objavljivaće prvenstveno vesti iz Vojvodine, ali iz drugih delova Srbije.

Novi informativni portal iz Sremskih Karlovaca startovao je juče i već prvog dana privukao je pažnju B92 i drugih medija pričom o subotičkoj školi kojoj preti gašenje. 

„Kao i svakom mediju, cilj nam je da budemo citirani i da drugi mediji prenose naše informacije koje su proverene i tačne, i iza kojih stojimo“, kaže za Cenzolovku Sanja Ignjatović Eker, urednica InfoNet Vojvodina (infonet-vojvodina.rs) i donedavno dopisnica TV O2 iz Vojvodine.

Ideju o pokretanju info-portala, koji bi prvenstveno bio okrenut Vojvodini, imala je, kaže, odavno ali joj je tek nedavni raskid saradnje s TV O2 – bivšom „devedesetdvojkom,“ za koju je radila pet godina, „konačno pružio više vremena da se posvetim realizaciji ideje“.

„Takođe, učinilo mi se da sam, posle skoro 20 godina u novinarstvu, dovoljno sazrela da mogu da pokrenem svoj informativni portal“, dodaje urednica InfoNet Vojvodina.

Na portalu će, najavljuje, biti priča koje interesuju svakoga ali se obično ne nađu u medijima.

„Teme kojima ćemo se baviti, najjednostavnije rečeno, biće one koje interesuju svakoga od nas, a obično su to one priče o kojima pričamo svakodnevno sa prijateljima, pretresamo ih uz kafu, a nema ih u medijima. Nastojaćemo da budemo drugačiji od sličnih portala, naročito onih koji pokrivaju Vojvodinu, ali i da odgovorimo na očekivanja i ponudimo, kako je jedan kolega to napisao – istinu protiv „istine“, naglašava Sanja Ignjatović Eker. 

Iako portal ima sedište u Vojvodini i biće, a naziv na to upućuje, prvenstveno okrenut zbivanjima u pokrajini, urednica InfoNet Vojvodina obećava i pokrivanje drugih delova Srbije, kao i prenošenje informacija iz drugih medija.

Za sada, kaže, „radi sve sama“, ali nam ponosno podastire da joj je već nekoliko kolega ponudilo saradnju, tako da veruje da će njen portal uskoro imati ozbiljnu ekipu saradnika. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend