19. jul 2016.

„Necenzurisane laži“ – izložba SNS o medijskoj sceni

izlozba_necenzurisane_laži„Necenzurisane laži“, izložba koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke, otvorena je u beogradskoj galeriji „Progres“. Povod za izložbu je, tvrde organizatori, aktuelna medijska scena u kojoj se mediji „grčevito trude da prvog čoveka Vlade Srbije predstave kao cenzora“

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministri u tehničkoj Vladi, kao i brojni fukcioneri SNS-a.

„Necenzurisane laži“, izložba o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine, izloženo je oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi – tvrde organizatori – građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure.

„Osnovni zadatak dela medija, koji sinhronizovano deluju citirajući jedni druge, postao je da Aleksandra Vučića predstave domaćoj i stranoj javnosti kao brutalnog cenzora, koji ukida emisije, obara portale i smenjuje urednike i novinare, zabranjuje tekstove“, smatra Vladanka Malović, Služba za informisanje SNS.

„Po ovim svim naslovima u medijima i tekstovima koje pišete, ono je bezobrazluk, iskreno da vam kažem“.

„Naravno da je ima, da itekako je ima. Očigledno je vladavina jednog čoveka i verovatno postoji neka vrsta paranoje da se ne čuje drugo mišljenje“.

„Mislim da ova izložba to pokazuje, da nema cenzure. Ja sam došao ovde kao neutralan i na osnovu toga možete da zaključite“, kažu građani sa kojima smo razgovarali.

Da li je u medijima u Srbiji cenzuira ili su na delu „necenzurisane laži“ – Beograđani će moći da procene u narednih mesec dana, ukoliko posete galeriju Progres, nakon čega ova izložba kreće na turneju po Srbiji.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

 Foto: Faceook / Tatjana Tanja Benak 

1 komentar za: “„Necenzurisane laži“ – izložba SNS o medijskoj sceni

  1. svetlanast.

    Tamo gde cenzure zaista nema, nema ni potrebe da se to dokazuje na bilo koji nacin.
    Ovakva izlozba je kao potreba „umetnica“ /autor naziva Milos Vasic, novinar Vremena/, da stalno ponavljaju kako su postene.
    Da li je jos negde u demokratskom svetu napravljena slicna izlozba?
    Vesela Srbija.

    19. јул 2016. at 13:24

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend