26. maj 2017.

Aleksić: mediji kao toljaga vlasti

Narodni poslanik poslaničke grupe Socijaldemokratska stranka - Narodni pokret Miroslav Aleksić izjavio je danas da su mediji u Srbiji "toljaga u rukama vlasti za prevaspitavanje opozicije" i da je zbog toga podneo inicijativu da se u skupštinski dvnevni red uvrsti pitanje o medijima posle privatizacije, ali da je sednica otkazana.

Prema njegovim rečima, u četvrtak ujutro nekoliko minuta pre 10 sati je u proceduru ušao saziv za sednicu koja je trebalo da počne jutros u 10 sati, da bi u toku dana poslanici dobili informaciju da se zakazuje nova sednica u 15:30 danas.

I to sa jednim jedinim ciljem da predsednica parlamenta Maja Gojković uguši svaku reč istine koju opozicija već duže vreme pokušava da iznese u parlamentu, ocenio je Aleksić na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine.

To se završilo tako, naveo je Aleksić, što je danas predsednica parlamenta lično otišla da „teroriše i maltretira zaposlene u skupštinskim službama“ i od njih traži odogovor kako je ta „bahata opozicija uspela da preda zahteve za dopunu dnevnog reda“.

Na taj način, ocenio je Aleksić, Gojković je pokazala da vladajuća većina ne želi da se u parlamentu raspravlja o onome što je ključno za život građana Srbije, kao i aferama ‘helikopter’ i ‘Savamala’ već o sporazumima koji su u skupštinskoj proceduri više od godinu dana.

Aleksić je rekao da je podneo predlog da se u skupštini osnuje Anketni odbor koji će razmatrati stanje u medijima, ukazujući da su mediji u Srbiji privatizovani tako što su ih privatizovali pojedinci bliski režimu, među kojima Bratislav Gašić.

On je predočio da mediji, koje kontroliše vlast Aleksandra Vučića sve vreme služe da se građanima Srbije manipuliše, da im se ne govori istina, već ono što vlast želi da čuje.

„Danas mediji u Srbiji, oni koje kontroliše vlast, sredstvima građana Srbije, služe kao toljaga u njihovim rukama za prevaspitavanje opozicije i svih onih koji kažu građanima istinu“, izjavio je Aleksić.

S druge strane, oni mediji koji profesionalno rade često budu prozivani kao izdajnički mediji i neko ko se drznuo da kaže istinu građanima.

I u takvoj situaciji ne možemo očekivati da se politički procesi odvijaju kao u demokratskim drušvima već imamo apsolutrnu dominaciju politike režima, ali, istina će se saznati pre ili kasnije, zaključio je Aleksić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend