22. dec 2020.

Gojković i Fabrici o Akcionom planu za primenu Medijske strategije

Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su danas o unapređenju medijskog prostora, kao i narednim aktivnostima na sprovođenju Akcionog plana za primenu Medijske strategije.

Gojković je istakla potrebu izmenu više zakona u različitim oblastima, radi primene Akcionog plana, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

U saopštenju se dodaje da je Gojković upoznala Fabricija sa početkom aktivnosti radnih grupa za bezbednost i zaštitu novinara, kao i za implementaciju Medijske strategije.

Fabrici je pozdravio usvajanje akcionog plana za Medijsku strategiju, uz napomenu da najzahtevniji deo posla tek predstoji u fazi njene primene.

On je pozdravio i formiranje radne grupe za sprovođenje strategije i ohrabrio Vladu da nastavi daradi na inkluzivan i konstruktivan način, kao što je to bio slučaj sa izradom Akcionog plana.

Fabrici je naglasio da su bezbednost i sigurnost novinara jedno od najvažnijih pitanja koje zahteva efikasnost i posebnu pažnju na svim nivoima vlasti i nadležnih institucija.

Gojković i Fabrici su razgovarali i o zajedničkim projektima u oblasti kulture, kao što je ulaganje u kulturnu infrastrukturu, posebno u oblasti zaštite kulturnog nasleđa.

Gojković je predstavila mere donete radi pomoći kulturi u prevazilaženju posledica pandemije kovid-19, kao i planove u oblasti kulture u narednoj godini, ukazujući na povećanje predviđenih sredstava u ovoj oblasti u budžetu za 2021. godinu, dodaje se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend