23. jul 2021.

Klanšček: Unapred sam osuđen

Deo opozicionih stranaka kritikovao je izbor Branislava Klanščeka na čelo Upravnog odbora Radio-televizije Srbija, napominjući u saopštenju da je time vlast u Srbiji „podrila napore da se politička kriza u zemlji reši dijalogom“.

„Nismo sigurni šta su Klanščekove kvalifikacije za UO RTS, osim da je napustio opoziciju. Kao bivši član Dosta je bilo fotografisan je na sastancima SNS i konstantno je prisutan u režimskim medijima gde napada opoziciju glumeći ‘nezavisnog analitičara’“, navedeno je u zajedničkom saopštenju koje su potpisali Dragan Đilas (SSP), Zoran Lutovac (DS), Pavle Grbović (PSG), Dobrica Veselinović (NDBG), Nebojša Zelenović (ZZS) i Janko Veselinović (PZP).

U pismu koje su uputili članovima Evropskog parlamenta, a na temu unapređenja izbornih uslova, predstavnici opozicionih stranaka navode i da „zadržavaju pravo da u nedeljama koje dolaze napuste proces međustranačkog dijaloga usled novih okolnosti“, izazvanih izborom novih članova upravnih odbora medijskih servisa.

Branislav Klanšček pak za sebe tvrdi da je nestranačka ličnost i ovakve komentare vidi kao teret svakoga ko dođe na neku funkciju.

– Ja samo delim sudbinu svake ličnosti koja je izabrana na javnu funkciju, koja je po pravilu unapred osuđena, kritikovana, o kojoj svi sve znaju, koja je po pravilu „nečija“, vređana… Napisali su o meni i da pišem za režimske medije, pa sad ako ste i vi – Danas, režimski medij, onda je tako. Govorim o šizofreniji koja je zavladala povodom mog imenovanja na mesto predsednika UO RTS, kaže Klanšček za Danas.

Inače, Klanšček je ranije bio član Dosta je bilo, ali je 2016. napustio stranku, zbog, kako piše štampa, nesuglasica sa predsednikom te stranke Sašom Radulovićem.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend