08. nov 2019.

Milan Antonijević: Vlast zloupotrebljava nacionalne frekvencije

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević ocenio je povodom tenzija između vlasti i opozicije i specijala TV PINK posvećenog demonstracijama ispred RTS u vreme gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se ne mogu porediti i da nemaju istu odgovornost oni koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji, odnosno da mnogo veću odgovornost ima vlast.

„Nacionalne frekvencije se zloupotrebljavaju i jasno je ko to radi. Vlast. Tenzije su postale toliko snažne da više nema granica, na žalost“, ocenio je Antonijević za „Danas“.

Antonijević je naveo i da je jedino rešenje dijalog.

„Ako je dijalog, kao nekakva civilizacijska tekovina, bio moguć pre više stotina, hiljada godina,unutar zajednica, zašto ne bi bio moguć i sad? Sigurno je da takozvani specijali, odnosno specijalne emisije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom -Pink- ne doprinose i ne govore u prilog tome da ima spremnosti za dijalog, ali, izvesno je da smo i ranije imali takve lomove u društvu. Tenzije u društvu su, naime, trenutno takve, da je dijalog jedno moguće rešenje„, izjavio je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend