12. avg 2019.

Pavlović: Čekam da me primi Vučić

Vlasnica novosadskog Kanal 9 Maja Pavlović, koja je danas počela štrajk glađu ispred Regulatornog tela za elektronske medije zbog nerešavanjem problema njene i drugih lokalnih televizija, rekla je UNS-u da očekuje da je primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer joj je iz kabineta premijerke Mladen Bašić nagovestio želju predsednika da s njom razgovara.

Pavlović je UNS-u rekla da je ranije danas razgovarala sa Organizacijom proizvođača fonograma Srbije (OFPS) i da su joj obećali da protiv Kanala 9 neće pokretati postupke u narednih mesec dana i da žele da se u tom roku sa njom sastanu.

Ona je istakla da Kanal 9 redovno OFPS-u plaća procenat od prihoda koji je predviđen prethodno važećom „nespornom“ tarifom, a da je „nova“ tarifa „sporna“, zbog čega vodi postupak pred Vrhovnim kasacionim sudom.

Iznos naknade koju elektronski mediji plaćaju OFPS-u četvorostruko je veći za televizije, u odnosu na radio, a Maja Pavlović je UNS-u rekla da je utvrdila da su prihodi televizija i radija u Novom Sadu slični i da je neodrživa četvorostruka naknada za televizije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend