28. avg 2019.

Vučić u petak prima Maju Pavlović, ona neće prekinuti štrajk glađu dok se njeni zahtevi ne reše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće direktorku Kanala 9 Maju Pavlović, koja već 17 dana štrajkuje glađu, na razgovor u petak, u 9 časova ujutru. To je vlasnici novosadskog medija saopštila savetnica za medije predsednika republike Suzana Vasiljević.

Maja Pavlović, koja već šest dana u 5 ujutru dolazi ispred Predsedništva Srbija i čeka da je predsednik Aleksandar Vučić primi na razgovor, kaže za Cenzolovku da ju je danas oko 13 časova posetila savetnica predsednika Suzana Vasiljević.

„Rečeno mi je da dođem u petak, pet do deset minuta pre 9 časova, i da ću biti primljena kod predsednika na razgovor. To je ono što sam ja tražila na početku štrajka glađu i, evo, posle 17 dana to će biti ispunjeno. Očekujem da od predsednika čujem šta je najbolje rešenje, kako ja da dobijem sudske odluke u procesima koji traju nekoliko godina. Štrajk ne prekidam dok konačno ne dobijem neko rešenje za moje zahteve, a da li će to rešenje stići tokom sastanka sa predsednikom, videćemo“, poručuje Maja Pavlović za Cenzolovku.

Štrajk ne prekidam dok konačno ne dobijem neko rešenje za moje zahteve, a da li će to rešenje stići tokom sastanka sa predsednikom, videćemo (Maja Pavlović)

Maja Pavlović štrajkuje glađu po treći put u poslednjih 15 meseci, jer gotovo pet godina ne može da dobije sudske odluke u procesima u kojima ona spori visinu i način obračuna naknada koje se plaćaju organizacijama za zaštitu autorskih prava. Ona smatra da naknade nisu prilagođene obveznicima koji moraju da ih plaćaju, zbog čega na sudu osporava njihovu zakonitost. Takođe, nezakonitim smatra i to što su lokalne televizije 2015. godine, kako kaže, bile prinuđene da pređu na regionalnu frekvenciju, iako nisu imale ambiciju da budu regionalni emiteri.

Zahteve Maje Pavlović koji se odnose na Organizaciju proizvođača fonograma Srbije (OFPS), Organizaciju muzičkih autora Srbije (SOKOJ), Regulatorno telo za elektronske medije (REM), kao i prema JP Emisiona tehnike i veze, podržale su brojne domaće i strane medijske i novinarske organizacije, kao i pojedinci sa domaće medijske scene.

Više o tome šta Maja Pavlović traži u svojim zahtevima, zbog čega štrajkuje i zašto smatra da je diskriminisana, možete da pročitate u opširnom intervjuu koji je dala za Cenzolovku.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend