20. feb 2023.

Popović: Odvratno je šta mediji rade protiv Memedovića (VIDEO)

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović ocenila je da je odvratno sve što se poslednjih dana objavljuje medijima protiv Jovana Memedović. "Kada pogledate ko ga kritikuje - Informeri i Kuriri, i mene su voleli jedno vreme da kritikuju, samo mogu da kažem Memedoviću da izdrži, da se pravi da se ništa ne dešava", rekla je Popović za N1.

Ona je istakla i da misli da bi Mememdović na BBC-u na primer, bio neprikosnovena zvezda. Dodala je da je jedna od najboljih stvari na televiziji njegova emisija „Sasvim prirodno“.

Sve što se dešava oko Memedovića i priče o trošenju sredstava na RTS-u prema njenim rečima ukazuje na to da je Memedović kolateralna šteta i da nije bilo ništo lično usmereno ka njemu jer je on jedna od retkih medijskih ličnosti koje su od kada je došao na ta mesta u RTS-u stekao veliko poštovanje – od poznavanja boksa do jako pametnih i kulturnih komentara do toga da može da vodi TV šou na prihvatljiv način…

„Ko od vas bi to umeo da uradi, a kad bi umeo za koje pare bi to hteo da uradi?“, zapitala je Popović.

„Ja sam čula da je najplaćenija emisija ‘Verski kalendar’…Stotine hiljda evra za nešto što bi svako sa gimnazijom mogao da radi. Mislim da je to donacija SPC i to baš određenoj parohiji, to nikakve veze sa TV nema“, rekla je Popović.

Ona je ocenila da se sve „dešava jer hoće da disciplinuju Bujoševića“.

„A sve se dešava u glavi tog čoveka koji nama rešava Kosovo, strane investicije, stadione, subvencije…Dok svako u zemlji ne bude imao svoj posao, ovde neće biti bolje nego što je sada“, naglasila je Popović.

Kosovo – čini mi se da će ta priča da traje i traje…

Na pitanje da da li smatra da je narednih sedam dana tih posle kojih ništa neće biti isto, odgovara:

„Čini mi se da nije i da će to da traje i traje, da Zapad vrši pritisak na Srbiju, verovatno i Albaniju i Prištinu…
Pokazuju da nemaju nameru da odstupe i da daju gas i da će pritisci biti sve gori našim političarima i želim im sve najgore. Mislim da su to zaslužili. Ako je neko pre 12 godina dobio vlast da taj problem uredi i sa tim obećanjima krene a 12 godina je radio suprotno i sad kad je Zapadu prekipelo trpi pritiske“, navela je Popović.

Ona je ocenila da „cirkus koji nam se dešava“ za nas neće dobro završiti nažalost.

O paketu sankcija i ekonomskoh propasti koju spominje predsednik Vučić ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji, Popović kaže da je to prilično izvesno. „Mi ne treba da zaboravimo da je naša slika na Zapadu prilično loša“, dodala je.

Prema njenim rečima, najopasnija pretnja je nedolazak stranih investicija. „U tom trenutku zaboravite devizni kurs od 117 dinara za evro. Istog trena će da ode na 120, 130, 140. To je cena koja mora biti plaćena ako nećemo strane investicije“, rekla je Popović i dodala da narod mora da zna da „ne možete samo da nećete“ već morate da trpite i posledice.

Popović ističe i da ne verujem da su Srbi proruski opredeljeni.

„Verujem da jesu jedne sekunde, ali sledeće već ne. Zavisi sve šta im kaže onaj ko ima najglasniji mikrofon. Tu pesmu ćete čuti u svim kafanama i svim televizijama režimskim“, dodale je.

Problem je, dodaje, što mi nemamo slobodu odlučivanja u Vladi i ne postoje dva mišljenja, a jedna glava vodi državu od kuvanja kafe do informatike, Kosova, otvaranja investicija. „To jedna glava ne može da uradi, a to kod nas vodi jedna glava“, kaže.

Prokop simbol apsurda, kod nas državne investicije kao u Kini

Povodom nove najave otvaranje stanice Prokop 20. oktobra, Popović kaže da je njoj Prokop simbol apsurda svih vrsta.

Ona ocenjuje da postoje dva načina izgradnje – jedna kada sednete na to mesto da upravljate privredom da pustite da izvozi ko hoće, da dolaze strane investicije i da imate privredni rast, poput Slovačke, Poljske, Irske.

Druga vrsta je kad to više nemate, onda država investira a to je slučaj Kine, kaže Popović i dodaje da je Kinezima rast isto bio 7, 8 posto ali tako što su pravili gradove u kojima danas ne živi niko, kao i ogromne železnice kojima niko ne putuje.

„I mi živimo taj način rasta BDP-a – da se nešto gradi, pominju se silni stadioni po gradovima gde nema ljudi“, dodala je.

„Pogledate slike kineskih gradova u kojima niko ne živi, takvi će biti naši stadioni na kojima ima oko 200 – 300 gledalaca, a na stadionima će biti preko 20.000 mesta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend