23. okt 2017.

Radna grupa osuta, ali ministar čeka Medijsku strategiju

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da očekuje da će nova Medijska strategija biti završena do kraja 2017, uprkos tome što su reprezentativna novinska udruženja izašla iz radne grupe koja radi na tom tekstu, kao i da nije dobro što se politika meša u strateške stvari.

Foto: Medija centar Beograd

„Mi smo isticali da bude završen tekst do kraja godine, nadam se i verujem da ćemo to svoje obećanje ispuniti, uostalom to je i naša obaveza“, rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu.

Iz radne grupe za izradu nove medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije, a pre tri dana se povukla i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.

„Pozvali smo u demokratskom postupku sve predstavnike medijskih udruženja da učestvuju u radu. Razlozi zbog kojih su neki od njih istupili, nisu razlozi koji se tiču uslova za izradu medijske strategije, ali smo i dalje otvoreni za sve vrste sugestija i pozivamo sve da se priključe izradi teksta“, rekao je ministar.

Vukosavljević je dodao da nije dobro što se „politika flagrantno meša u strateške stvari, kao što je medijska strategija“, jer je ona će biti važana za sve medije u godinama koje dolaze.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend