22. maj 2018.

Rakić: UNS dobija velike pare za projekte koji nikada nisu realizovani

V.d. glavnog i odgovornog urednika „Politike“ Žarko Rakić danas je, gostujući u jutarnjem prelistavanju štampe na TV Pink, optužio Udruženje novinara Srbije da „dobija velike pare, za projekte koji nikada nisu realizovani“. Nakon što je državni sekretar u Ministarstvu kulture Aleksandar Gajović govorio o medijskom konkursu ovog ministarstva i stručnim komisijama koje ovih dana ocenjuju projekte, Rakić je rekao da “nije problem da se izabere samo dobar projekat, već da treba da se prati njegova realizacija“.

Screenshot TV Pink / Preuzeto sa uns.org.rs

„Najveći problem je što nisam video nijedan izveštaj gde se kaže: ‘Ovaj projekat je urađen odlično, po tim i tim stavkama’. I onda dođete u situaciju da jedna grupa građana koja sebe zove Udruženje novinara Srbije dobija velike pare, za neke projekte koji nikada nisu realizovani. Ja se pitam jesu li to bačene pare ili šta je to? I otkud da se uopšte Udruženje na primer bavi nekim projektima, nije to njihov posao“, rekao je Rakić.

Aleksandar Gajović nije se jasno odredio prema rečima Rakića, već je istakao da Ministarstvo kulture prati projekte i da svako ko dobije sredstva mora do kraja godine da realizuje projekat i da pravda novac koji je dobio.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend