13. dec 2019.

Razmotreni komentari i sugestije na Nacrt medijske strategije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja razmatrala komentare i sugestije na nacrt tog dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela dr Frančesko Šakitano, nakon što je Radna grupa usaglasila otvorena pitanja u tom dokumentu.

U komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio transparentan i inkluzivan.Na današnjem sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend