07. apr 2022.

RTS podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vuksanovića i Saše Mirkovića

Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, pevača i muzičara, i Saše Mirkovića, estradnog menadžera i producenta, zbog sumnje da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U prijavi koju je RTS podneo se takođe navodi da su Vuksanović i Mirković, iako je cela Srbija u direktnom prenosu mogla da vidi i ko su bili članovi žirija u finalnoj večeri i kako su glasali, lažno prijavili i osobe koje, ili uopšte nisu bile članovi žirija, ili jesu bili u žiriju, ali su i glasali za Vuksanovića.

Konačno, regularnost objavljenih rezultata SMS glasanja potvrdio je i Comtrade System Integration, firma koja je bila zadužena za obradu ovih glasova, a na tu obradu Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu, niti su mogli da utiču.

Pored ove krivične prijave, po kojoj RTS očekuje da nadležno tužilaštvo sprovede postupak, utvrdi odgovornost prijavljenih i kazni ih po zakonu, Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, podneo je i dve privatne tužbe, protiv Vuksanovića i protiv Mirkovića za naknadu štete koju su naneli izjavama datim na konferencijama za medije pre samog takmičenja, tako i prilikom televizijskih gostovanja nakon takmičenja, u emisijama B92 Sport na TV B92 12.03.2022. godine i Novo jutro Televizije Pink, 13. marta 2022. godine.

O ishodima svih ovih postupaka RTS će obavestiti javnost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend