30. sep 2018.

U oktobru početak rada na izmenama pravilnika za sufinansiranje medija

Koordinaciona grupa Vlade Srbije obavestila je medijski Tim za dijalog da će rad na izmenama Pravilnika za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja početi u oktobru, navodi se u saopštenju Vlade Srbije posle današnjeg sastanka.

„Sva medijska i novinarska udruženja pozvana su da dostave predloge za izmenu, kako bi se zajednički došlo do najboljih rešenja. Članovi Tima za dijalog izložili su nekoliko predloga i moguća rešenja za izmenu Pravilnika“, navodi se u saopštenju.

Među temama sastanka bio je završetak procesa privatizacije medija, rad radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, izmene pravilnika kojim se reguliše dokumentacija za Registar medija, koja se odnosi na prikazivanje podataka za projektno sufinansiranje i druge oblasti.

Predloženo je da se na naredne sastanke pozivaju predstavnici drugih institucija, koji mogu da daju konkretne informacije o pitanjima o kojima će se razgovarati, dodaje se u saopštenju. Sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend