17. feb 2023.

Urednica „Šarenice“ tvrdi: Nisam zaposlena na RTS, angažovana sam honorarno

U odgovoru na tvrdnje "Pištaljke", koji je redakciji N1 poslala mejlom, urednica "Šarenice" Aneta Ivanović kaže da je od 2018. urednik vikend jutarnjeg programa na RTS, za šta je, dodaje, honorarno angažovana po ugovoru, a ne zaposlena u RTS. Kako je objavio portal Pištaljka, 150.000 evra po epizodi, daje se firmi "Atena" za seriju "Pupin". Ova firma je u vlasništvu urednice emisije "Šarenica" Anete Ivanović (Mihajlović), koja nema nijednog zaposlenog, otkriva Pištaljka.

Firma „Atena“ je osnovana 2018. godine sa jednim zaposlenim i tako je poslovala sve do 2021. godine kada je, uoči dobijanja posla od 1,5 miliona evra, ostala bez i tog jednog radnika, pokazuju finansijski izveštaji sa APR-a, a prenosi „Pištaljka“.

„Ideju da se snimi serija Pupin, o svetskom naučniku, a nacionalnom heroju, pripremam već godinama sa timom kreativnih i stručnih saradnika. Složićete se da je zbog vaznosti teme nacionalni servis pravo mesto za njeno emitovanje. Vođena tom idejom, predložila sam projekat RTS-u, koji su oni prihvatili, a Upravni odbor odobrio. Planiran početak snimanja serije je leto ove godine“, navodi Aneta Ivanović.

Dodaje da posao na RTS obavlja „savesno, predano i posvećeno“ i dodaje da joj je žao zato što ne može (zbog kršenja Ugovornih obaveza) da dostavim informaciju koliko je za taj posao plaćena.

„Firme u kojima sam suvlasnik, ili stopostotni vlasnik (što takođe ne predstavlja kršenje ni jednog pravnog akta) redovno izmiruju sve svoje obaveze prema drzavi (poreze, doprinose, osiguranja), bez obzira na broj zaposlenih, koji, složićemo se, nije posebno drugačiji u većini produkcijskih kuća u Srbiji, a kao takav ne govori ništa, makar onima koji nisu zlonamerni. Pojašnjenja radi, sve produkcijske kuce angažuju spoljne saradnike za vreme trajanja projekta u skladu sa potrebama. Tako npr, moj poslednji projekat, serija „Šetnja sa lavom“ je brojao oko 100 angažovanih saradnika, o čemu se možete uveriti na odjavnoj špici, takođe potkrepljeno ugovorima“, navodi Ivanović u odgovoru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend