24. apr 2018.

Uz novu radnu grupu i novi državni sekretar

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava odluku predsednika Srbije i predsednice Vlade da se formira nova radna grupa za izradu Medijske strategije. UNS podseća da je više puta upozoravao da državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović nema podršku medijske zajednice u ovom poslu, a da odluka državnog vrha o zaustavljanju rada na Medijskoj strategiji, govori da ne uživa ni podršku države.

UNS traži da nova radna grupa bude formirana što pre i da njen mandat bude jasan i realno vremenski oročen.

UNS ističe da radnu grupu treba da čine predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja i pozdravlja najavu da će biti angažovani i predstavnici međunarodnih novinarskih organizacija.

UNS traži i da Ministarstvo kulture i informisanja objavi Nacrt medijske strategije kako bi stručna javnost i građani imali potpuni uvid u taj dokument koji u nekim delovima može biti polazna osnova za rad nove radne grupe.

UNS i ovom prilikom podseća da od nove strategije i medijskih zakona očekuje da propišu minimum izdvajanja od dva odsto iz budžeta lokalnih samouprava za finansiranje medijskih projekata i informativnih programa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend