13. apr 2020.

Vučić o konferencijama bez novinara: Od rezultata zavisi da li će biti otvorene

Upitan o odluci Vlade da na konferencijama o koronavirusu u 15h ne prisustvuju novinari, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je to odluka struke, a da "od rezultata zavisi da li će da otvore". Naveo je da će to trajati "dok se epidemiološka situacija ne popravi", dodajući "dva, tri dana".

„Uživam u prisustvu onih koji ne dolaze da dobiju odgovor, već uglavnom da govore o meni i da mene napadnu, zato što mi to pruža ogromnu mogućnost da odgovorim na neistine, i da ih činjenicama i argumentima pobeđujem“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Loše bih se osećao da na nekim budućim konferencijama ne bude predstavnika određenih tajkunskih medija, naveo je, dodajući da ih „prosto obožava“.

Upitan da li će na njegovim konferencijama biti novinara, kaže da nije planirao u narednim danima da ih drži. „Verujem da će u narednim danima epidemiološka situacija da se popravi. Ne znam kako bih drugačije mogao na sve neistine da odgovorim, jedva čekam“.

Odluku da konferencijama za medije u vezi sa koronavirusom više ne prisustvuju novinari, već da se pitanja, pre početka, šalju elektronskom poštom, Vlada je obrazložila rečima da su se novinari žalili na prisustvo velikog broja ljudi na malom prostoru. Međutim, medijska i novinarska udruženja traže od Vlade da promeni odluku i omogući da novinari i dalje prisustvuju konferencijama Kriznog štaba.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend