17. avg 2021.

Vučić o Tviteru: Jedva čekam da mi isključe nalog, da budem još jedan Tramp

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom odluke Tvitera da neke medije u Srbiji označi kao one koji sarađuju sa Vladom, ocenio da je tako u stvari rečeno sve najlepše o tim medijima.

„Pa nego sa kim će da sarađuju? Sa tajkunima, lopovima i kriminalcima? Najnormalnije je da sarađuju sa Vladom“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da većinu tih medija „mi i ne plaćamo kao država“.

„Oni plaćaju Glas Amerike i BBC, ali nisu stavili da su to vladini mediji. Pa šta je loše u tome što sarađuju sa Vladom. Šta treba da napišu – sarađujete sa lopovima i onima koji su opljačkali Srbiju, kao što su neki drugi mediji“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije smatra da to dovodi do pitanja ko je u stvari cenzor.

„I sada vidite da su oni pravi cenzori, tako da jedva čekam da mi isključe (Tviter) nalog, da budem još jedan Tramp u svetu, da se pokaže kako je dobro da talibanski portparoli imaju slobodan pristup toj slobodarskoj mreži, neki bi rekli poslušničkoj mreži. Ja da budem poslušnik takvima neću. Čestitam svim medijima koji se suprotstavljaju poslušničkoj mreži i koji šire slobodarske težnje i slobodarske ideje i želim im mnogo uspeha“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Tviter je označio zvanične naloge Radio televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politika i Srpski telegraf kao „medije koji sarađuju sa Vladom Srbije“.

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da je iznenađeno postupkom Tvitera.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend