31. maj 2019.

Vučić: Razumem Anu, trebalo je da kaže da smo ona i ja upali s testerom na RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je načinom na koji je sprovedena akcija kosovske policije u severnim opštinama pređena granica koju Srbija može da trpi, ali i da je time srušeno poverenje i bilo kakav partnerski odnos sa zapadnim svetom po pitanju Kosova.

Govoreći o optužbama da kontroliše i guši medije, Aleksandar Vučić je rekao da on, za razliku od lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, nema medije, niti ih je imao kada je bio u opoziciji. Vučić je rekao da slabije prati domaće medije, jer o njima dobija kratke izveštaje, a da najčešće gleda regionalne televizije, kanale Rusija 24, CNN i Skaj njuz, kako bi dobio adekvatnu sliku o stanju stvari iz različitih uglova.

Odgovarajući na pitanje kako je došlo do toga da mu nije uručen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, Vučić je rekao da su „oni hteli da mu donesu“, ali da je on imao druga posla.

„Ja obično kažem šta mislim. Ne mislim da nedostajemo jedni drugima. Pročitao sam jedan deo, drugi nisam imao vremena. Ali razumem Anu (Brnabić)… Rekao sam joj: ‘Što si pokazala da si razočarana i da ti je teško?’ Trebalo je da se nasmeje i da kaže da smo ona i ja upali sa testerom na RTS i uništili nezavisnost javnog servisa“, rekao je on.

Vučić je ocenio da bi Srbija bila proglašena najdemokratskijom zemljom na svetu da je došlo do nekog pomaka po pitanju Kosova, ali da mu se čini da se to neće uskoro dogoditi.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend