14. dec 2017.

CRTA u znak protesta zatamnila sajt Otvoreni parlament

Sajt Otvoreni Parlament do daljeg neće objavljivati informacije o aktivnostima poslanika, jer usvajanje budžeta bez rasprave predstavlja urušavanje institucije parlamenta, saopšteno je iz organizacije CRTA.  

Usvajanje najvažnijeg državnog zakona, republičkog budžeta za 2018. godinu, bez rasprave i vremena da se obrazlože amandmani, predstavlja nastavak urušavanja institucije parlamenta kao najvišeg predstavničkog tela, ocenjuje CRTA u saopštenju.

Zloupotreba parlamentarnih procedura i pravila od strane vladajuće većine u slučaju usvajanja budžata za narednu godinu predstavlja zanemarivanje interesa građana zarad partijskog interesa i dnevne politike, smatraju u organizaciji CRTA.

“Mi, kao organizacija, smo godinama, verujući u demokratiju i demokratske principe radili na tome da parlament učinimo bližim građanima i povratimo poverenje građana u predstavničko telo. Više ne želimo i ne možemo da posmatramo urušavanje kojoj je ova institucija podvrgnuta poslednjih dana”, poručuje CRTA.

Zbog svega toga smatraju da je bespredmetno da, kao organizacija koja kroz incijativu Otvoreni parlament prati rad parlamenta, u ovom trenutku objavljuje statističke i druge informacije o aktivnosti poslanika.

Umesto toga do daljeg zatamnjujemo sajt Otvoreni Parlament, dok situacija u parlamentu ne počne da se vraća u civilizacijske tokove, ističe CRTA u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend