26. apr 2023.

Dodik: Porodica Đoković časna, izložena podmetanjima, medijskom neprofesionalizmu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je, povodom video-snimka razgovora pred snimanje emisije "Oko" RTS-a u kojem govori o Novaku Đokoviću i njegovoj porodici, da će nastaviti da poštuje i uvažava uspeh neponovljivog Đokovića i da, kao i do sada, poštuje i ceni njegovu porodicu, a da je doživeo razočarenje u RTS.

„Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dela Srbije koja ne može da im oprosti uspeh“, rekao je Dodik komentarišući video-snimak objavljen na društvenim mrežama u kojem je zabeležen njegov razgovor s voditeljem emisije „Oko“ Gorislavom Papićem pred njegovo sinoćno gostovanje u toj emisiji.

„Iz dela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je bio deo kratkog razgovora sa voditeljem Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno se vidi da govorim o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira (Srpska open)“, naveo je Dodik.

Dodik je kazao da je „u emisiji ‘Oko“ RTS-a izneo svoj stav o svim zadatim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao uvek“ i da njegov „odnos prema voditelju emisije Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja“. „Delujući iz zasede, RTS, iz njima znanih razloga, odlučila se u ovom slučaju, na ovako neprofesionalan način, delovati u formi sačekuše i time poljuljati moje inače visoko poverenje u tu nacionalnu medijsku kuću“, saopštio je predsednik RS.

„Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića kao tenisera i čoveka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspeh u svemu. Napominjem da će u meni uvek imati prijatelja i poštovaoca i da taj moj odnos prema njima neće moći da ugrozi nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam. RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima“, izjavio je Dodik.

„Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS“, dodao je Dodik.

On je rekao da će nastaviti da poštuje i uvažava uspeh „neponovljivog Novaka Đokovića te da kao i do sada“ poštuje i ceni njegovu porodicu. „Završićemo sve dogovore oko turnira ‘Srpska open’. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem na velikoj zahvalnosti da se turnir ove godine održi u Banjaluci“, saopštio je Dodik.

„Izvinjavam se, ako je špekultivni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način“, istakao je predsednik RS.

On je naveo da kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića kao tenisera i kao čoveka, želi svu sreću njemu i njegovoj porodici.

„Srđanu i Đorđu uspeh u svemu. Napominjem da će u meni uvek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj moj odnos prema njima neće moći da ugrozi nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam“. „RTS je izgubila nekoga koji je nažalost mislio da ima nade za profesionalizam u medijima“, saopštio je Dodik.

U video snimku objavljenom na internetu, u kojem razgovara s Papićem pred snimanje emisije „Oko“, Dodik je, između ostalog, rekao da su „Đokovići teški“.

„Znaš, ljudi to doživljavaju na emocije, ali kad uđeš u posao, auuu… Ciganija poprilična, mogu ti reći, oni saradnici njihovi“, rekao je Dodik u razgovoru s novinarom Gorislavom Papićem pred početak emisije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend