05. dec 2018.

Hvala za naslovnu, ali ne i za naslov

Pismo Suzane Vasiljević, savetnice predsednika Srbije, glavnom uredniku Danasa i urednici Političke rubrike

Poštovani g. Petroviću, draga Jasmina,

Veliko hvala što ste, poštujući molbu, moje pismo objavili na naslovnoj strani današnjeg izdanja vaših novina. Visok nivo profesionalizma na koji smo mi, stari čitaoci Danasa, navikli. Molim vas samo da objavite i ispravku zbog naslova koji prati moj tekst. Ja nigde u pismu ne kažem da ću „borbu protiv lažnih vesti započeti od Danasa“. Ono što sam zaista rekla je da se nadam da ćete vi, s obzirom da ste saglasni sa mojom željom da uspostavimo sistem borbe protiv lažnih vesti, tu borbu početi u svojoj kući, tj. svom dvorištu. Ne ja, VI.

Citat iz pisma: „S obzirom da ste saglasni sa mojom „borbom“ protiv lažnih vesti, možda bi bilo dobro da počnete sa ličnim zalaganjem u sopstvenoj kući. Pored tri navedene greške (biću kulturna pa ih neću nazvati „lažima“ jer želim da verujem da su nenamerne) samo u jednom delu ovog teksta, priče sa naslovne strane Danasa od 29. oktobra ove godine, mogla bih da navedem i mnoge druge. Ponekad bi bilo korisno očistiti „đubre“ u sopstvenom dvorištu pa tek onda preći na tuđe…“

Sasvim je u redu da vi tu poruku tako razumete, ali vas molim da je ne stavljate u naslov kao citat iz MOG pisma upućenog vama.

Srdačno vas pozdravljam u nadi da ćete ispravku objaviti!

Suzana Vasiljević,

savetnica za medije predsednika Srbije

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend