10. nov 2023.

Mame su zakon a tate su Anđelko

Napadaju me da imam ružne usne, ja nisam ništa radio na svojim usnama, za to je kriva moja majka koja me takvog rodila – prvo je predsednik Vučić na TV Prva optužio svoju majku da je kriva što on ima, navodno, ružne usne, mada, odmah da se razumemo – usne se mogu naslediti i od oca, ma kakve usne bile, ali je Vučić ipak izabrao da u svoje tradicionalno televizijsko kukumavčenje za zaluđivanje biračkog tela i sličnih vrsta glasačke teladi ubaci majku, ni krivu ni dužnu.

Niko ga u toj emisiji, elem, nije pitao: “Kako komentarišete što vas napadaju da imate ružne usne?” ili “Da li je vaša majka kriva što vi imate takve usne ili neko sasvim treći?” ili “Šta ste vi to, predsedniče, uradili sa svojim usnama?” ili “Izvinte, jeste vi to pumpali usne ili vam je to od rođenja?”- već je predsednik sam uzeo da se prenemaže oko najbitnijeg problema u Srbiji – svojih usana, za šta sam, moram priznati, pomalo odgovoran i ja: još pre jedno 12 godina napisao sam da Vučić možda malkice liči na Mišel Obamu, ali, da se odmah ogradim od mogućnosti da Toma Mona to pogrešno skapira – nisam aludirao da mu je Mišel Obama majka, već samo da liči.

Onda je u sledećoj rečenici na istoj toj TV Prva predsednik rekao: “Optužuju me da mi je otac Fahri Musliu. Ja im ovom prilikom poručujem da se moj otac zove Anđelko Vučić, a ne Fahri Musliu” – mada ga niko nije pitao “Možete li nam ukratko reći kako se zove vaš otac”, niti ga je neko pitao “Koji vam je otac?”, već je on sam odgovarao na svoja pitanja, kao što je i red na nacionalnim frekvencijama, gde Vučić ponekad i sam sebe iznenadi sopstvenim odgovorom na sopstveno nepostavljeno pitanje.

Posle je bilo ovako – portal Danasa je objavio tekst sa naslovom „Albanac u Beogradu: Ko je Fahri Musliu, za koga Vučić govori da mu nije otac?”, pa su iste večeri svi naprednjački tabloidi objavili da je portal Danasa objavio tekst pod naslovom „Albanac u Beogradu“: Ko je Fahri Musliu, za koga Vučić TVRDI da mu nije otac?”, mada između GOVORI i TVRDI ima i te kakve razlike u kontekstu i za tili čas je cela režimska mašinerija krenula u kampanju zvanu “Kome vi majku, je*o vas otac?”

Mada niko od te skupine antipatičnih trapavih idiota nije ušao dublje u materiju pa pročitao Danasov tekst pomenutog naslova koji počinje ovako: “Godinama unazad albanski novinar Fahri Musliu trpi torturu zbog toga što su neki srpski ‘novinari’ onim ‘pravim istraživačkim radom utvrdili’ da je on otac aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Što bi se reklo, ni kriv ni dužan, Musliu je na tapeti i na Kosovu i u Srbiji. Kao da nije dovoljno to što mu tabloidi zagorčavaju život, tu je i Vučić, koji malo-malo pa javno (potpuno nepotrebno) kaže kako mu Musliu nije otac. Tako je bilo i pre neki dan…”

To što niko nije ušao dublje u materiju pa pročitao tekst u Danasu nije ih sprečilo da uđu dublje u jednu mnogo dublju materiju u koju moraju ući svi naprednjaci da bi se svideli Vučiću, pa je recimo Toma Mona, ulazeći najdublje u tu materiju, napisao na Instagramu: “Đubrad najveća! Kakav neopevani šljam! Platićete za ovo i bićete i vi počišćeni na ovim izborima, filijalo Dragana Đilasa za najprljavije poslove.“

Okej, ajd što Toma Mona nije ušao dublje u materiju pa pročitao tekst gde se Vučićeva majka pominje samo na jednom mestu kao žrtva srpskog tabloida, nego je izabrao da uđe najdublje u jednu drugu materiju, ali je zabrinjavajuće što u materiju nije ušao ni predsednik Vučić, već je dramu oko teksta u kome niko ne optužuje ni za šta njegovu majku opisao ovako u Nacionalnom dnevniku Pinka: “Prvo sam pozvao oca, a on mi je rekao da su on i majka legli, onda se otac probudio verovatno zbog dušebrižnika koji jedva čekaju da jave negativnu vest, i tada sam se čuo sa njim. Gledao sam da ne budu previše povređeni, niko nije pucao u njih.”

Dakle, predsednik jedne države budi svog oca Anđelka u gluvo doba noći da ga pita kako su on i majka, zabrinut zbog teksta koji nije ni pročitao i u kome niko ne vređa ni njegovu majku ni njegovog oca, već se tekst tiče drame koju prolazi kolega Fahri Musliu, zato što ga čak i Vučić pominje, bez da ga iko pita, kao nekoga ko nije njegov otac!

Jbt, ako predsednik Vučić tako čita i međunarodne ugovore koje potpisuje, moguće da će uskoro priznati i Kosovo. Pa će zvati oca u gluvo doba noći da mu kaže: “Ćale, ja sam se izgleda za*ebao! A lepo si mi govorio još od prvog razreda da sve najpre pročitam.”

U međuvremenu se oglasilo i Ministarstvo za infomisanje i telekomunikacije koje je objasnilo: “Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo države, kao i da se vređaju članovi njegove porodice.” Ministarstvo takođe nije čitalo tekst, jer što bi Ministarstvo za informisanje čitalo tekstove, kad je u istom tom ministarstvu nekakav specijalni savetnik jezivi naprednjački skriboman koji piše odvratne tekstove gde novinare slobodnih medija naziva “narkomanima i alkoholičarima” i to poimence. Ugledna institucija koja treba da se preimenuje u Ministarstvo za utvrđivanje kredibiliteta predsednika i telekomunikacije, takođe je ušla najdublje u materiju, skroz duboko.

U međuvremenu je bilo još veselja – predsednik se slikao sa svojim ocem Anđelkom za Instagram, da svima pokaže nešto što niko u Danasu nije ni dovodio u pitanje – da je to njegov otac Anđelko i da Anđelka voli najviše na svetu.

Onda je predsednikova srozana medijska savetnica za balansiranje na visokim štiklama pričala u Politici da je Danas srozao svoj ugled u tekstu gde se vređa Vučićeva majka, Vučićev otac, Vučićeva svastika, Vučićeva jetrva, Vučićeva šurnjaja i Vučićev askurđel, dakle, vređaju se svi Vučići od pojave ameba naovamo, što pokazuje da ni medijska savetnica ništa ne čita, pa ni tekstove koje komentariše za posrnulu Politiku.

Kada je nedavno Srpski telegraf objavio kao glavni tekst na naslovnoj stranici da je otac, i to pokojni otac, jednog opozicionog političara “silovao Amerikanku” ili kada je Kurir svojevremeno objavio da je pretučena ćerka drugog opozicionog političara, sa aluzijom da je pretukao baš njen otac, što se ispostavilo kao totalna laž, Vučićeva medijska savetnica je mudro ćutala o besprizornim napadima na porodice, a ćutala je valjda jer ne čita ništa, ponekad samo dostavlja šta treba da se objavi ili javlja šta ne treba da se objavi, samo nemojte to nikome da kažete.

Ostalo je na kraju još da i mi iz Danasa osudimo našu besprizornu kampanju protiv porodice predsednika Vučića, koju su već osudili svi navalivši na Danas ko muve na Tomu Monu, ali mi želimo da pošaljemo poruku ljubavi svima njima jedinstvenom porukom: “Mame su zakon a tate su Anđelko.”

Živela Majka Srbija!

P. S. I zaobiđite nas ubuduće kad vam neki marketinški tupson osmisli kako da od predsednika i njegove familije napravite žrtve ni od čega, nemamo baš vremena za gubljenje. Hvala unapred!

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend