16. jun 2017.

Marinika Tepić uputila pritužbu zbog mizoginih i seksističkih priloga RTV Pančevo

"Nagoveštaji da će se nastaviti urušavanje mog profesionalnog i ličnog dostojanstva su otvorena pretnja"

Narodna poslanica Marinika Tepić uputila je pritužbu zbog iskriminatorskog sadržaja, mizoginih i seksističkih izjava u televizijskom prilogu i vesti objavljenih na portalu RTV Pančevo, Poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, kao i Komisiji za žalbe nezavisnog samoregulatornog tela Saveta za štampu.

“Smatram da je prilogom i tekstom pod naslovom ‘Ljubavni dvojac Marinike Tepić’, od 13. juna 2017. godine, grubo prekršen Zakon o zabrani diskriminacije, Zakon o ravnopravnosti polova, ali i Kodeks novinara Srbije. Degutantan seksistički naslov nagoveštava ‘novinarski uradak’ kojim se diskredituje moja ličnost i vređa dostojanstvo, dovodi u pitanje ne samo izbor da se kao žena bavim politikom, nego se kroz nagađanja i neistine javno preispituju moj privatni život i moralne vrednosti kojima, kako se insinuira, manipulišem u svom političkom radu. Ovakva novinarska praksa je, u najmanju ruku, nedopustiva i podstiče dalju diskriminaciju društvenih grupa koje su joj izložene, naročito žene. Nagoveštaji u prilogu i tekstu da će se nastaviti urušavanje mog profesionalnog i ličnog dostojanstva, shvatam kao otvorenu pretnju i zastrašivanje”, navela je Tepić.

“Verujući u doslednu reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, kao i Saveta za štampu, ovaj slučaj mora biti još jedan primer dobijene bitke za demokratizaciju ovog drušva, zaštitu ljudskih i prava žena, kao i jednakost svih bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, polnu ili političku pripadnost, a ne ćutanje i kapitulacija pred tabloidizacijom i ponižavanjem hrabrih žena sa stavom”, kaže se u saopštenju Nove stranke.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend