27. dec 2022.

Martinović serijal „Junaci doba zlog“ uporedio sa nacističkom propagandom

JSP produkcija, koja je proizvela serijal "Junaci doba zlog" emitovan na televiziji N1, reagovala je na istup ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića koji je u skupštini Srbije taj serijal uporedio sa nacističkom propagandom.

„Junaci doba zlog, izuzev Šešelja, su odbili da govore u emisijama, jer ne žele da odgovaraju na pitanja o sebi i svojim problematičnim biografijama. U vemenu zlom obaveza dobrih je da ne ćute i podsećaju. Za Martinovića, večitog posalnika i aktuelnog vladinig službenika, verujemo da misli da je u zlatnom dobu, jer mu nikada nije bilo bolje. Ali građanima Srbije nije kao njemu. Oni žive u dobu zlom iz koga beže“, navodi se u reagovanju JSP produkcije.

Iz JSP produkcije podsećaju da, prema poslednjim podacima, „čak 88 odsto mladih želi da napusti ono što su od naše zemlje napravili junaci doba zlog“.

„I zato nikada nećemo prestati da snimamo emisije i postavljamo pitanja onima koji su odgovorni za to“, poručuju iz JSP produkcije.

Ministar Martinović izjavio je, govoreći o serijalu „Junaci doba zlog“ na današnjoj sednici Skupštine Srbije, da misli da bi se i „Gebels da je živ, poklonio do crne zemlje onima koji su smislili takav koncept emisije“.

„I sad pazite kako izgleda ta emisija, ona traje otprilike sat vremena, i u tih sat vremena baražna paljba po čoveku ili ženi koja je tema emisije. Sve najgore – od detinjstva, pa do današnjeg vremena. Te uradio ovo, te uradio ono, te je kriminalac, te je lopov, te je kupio diplomu, te je pozivao na ratne zločine, te je proterivao Hrvate, te je hteo Veliku Srbiju, te je prouzrokovao NATO bombardovanje, te je ubio Ćuruviju… Dakle, sve najgore što može da se kaže“, rekao je Martinović.

„Ali, ta emisija ima jedna mali detalj – osoba o kojoj se govori ne može da progovori ni jednu jedinu reč. O njoj govore. Na primer, evo o Maji Gojković, znate ko govori? Bojan Pajtić, Bora Novaković, neka novinarka Ana Lalić, novinar Vuk Cvijić… Sad zamislite vi koji se pozivate na slobodu medija (…) da se napravi recimo emisija o Bojanu Pajtiću, o Bori Novakoviću, o Borisu Tadiću, o Dušanu Elezoviću itd. I da u tu emisiju pozovete Marka Atlagića, Marijana Rističevića, mene, Milenka Jovanova, Vladimira Orlića, pa na šta bi to izgledalo“, upitao je ministar.

Dodao je i kako danima „slušamo kuknjavu“ gde je nacionalna frekvencija za televiziju koja emituje pomenuti serijal, i kako se u Srbiji guši slobodno novinarstvo.

„Kakvo je to slobodno novinarstvo, kakvo je to slobodno novinarstvo kad ja sat vremena izgovaram najgore moguće reči o vama, a vi nemate ne minut, sekund vremena da na sve to odgovorite. Pazite koji je to koncept emisije!? Pa, takvi propagandni filmovi, znate gde su pušteni? Samo u vreme nacističke Nemačke. U vreme Hitlera. Od 1933. do 1945. godine. Hitleru su za sve krivi Jevreji, vama su za sve krivi ljudi iz SNS“, rekao je Martinović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend