20. jan 2021.

Nova S: Premijerka da ne dezinformiše javnost o stavovima naše televizije

Televizija NOVA S od svog osnivanja jasno izražava osudu svih vrsta nasilja, podržava žrtve i poziva na odgovornost nasilnika.

Kroz autorske emisije i gostovanja relevantnih sagovornika, ukazujemo na brojne probleme u društvu, tražimo odgovore koje građani zaslužuju da dobiju, radimo na podizanju svesti o najvažnijim društvenim pitanjima, ali isto tako kritikujemo anomalije koje postoje u Srbiji, navodi u saopštenju NOVA S.

„U okviru našeg programa emituje se i brojne humorističke emisije među kojima i „Mentalno razgibavanje“. Kao televizija nikada nećemo podržati uvrede iznete na bilo čiji račun u pomenutoj emisiji. Isto tako verujemo da rečenica koja je nespretno formulisana, što je autor Darko Mitrović i sam priznao, ne može i ne sme da se poistovećuje sa stavom cele televizije i svih zaposlenih“, ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, „upravo takav „spin“ smo mogli da čujemo danas od premijerke Ane Brnabić koja je iskoristila konferenciju za novinare“, na kojoj je tema bila masovna vakcinacija građana, da zatraži izvinjenje televizije NOVA S zbog izjave Darka Mitrovića. Premijerka očigledno nije pogledala emisiju, ali je reagovala na snimak od 10 sekundi koji se pojavio na društvenim mrežama, dodaju sa NOVE S.

Voditelji „Mentalnog razgibavanja“ su tokom cele prekjučerašnje emisije insistirali na podršci žrtvama, ne samo osumnjičenog Miroslava Aleksića, već žrtvama svih sličnih slučajeva seksualnog zlostavljanja, među kojima je glumica Danijela Štajnfeld i maloletnik za čiju obljubu je osuđen Goran Jevtić, istovremeno pozivajući javnost da učini isto i ukazujući koliko je bitna iskrena podrška javnosti, ističe se u saopštenju i dodaje: „Nevešto formulisana rečenica Darka Mitrovića iskorišćena je za kampanju na društvenim mrežama na koju nismo reagovali, jer svako ko je želeo da sazna istinu, mogao je to da uradi gledanjem cele emisije“.

Ali, moramo reagovati, dodali su, kada premijerka iskoristi konferenciju za novinare koju prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom da dezinformiše javnost, navodeći da se stiče utisak da je to stav celog tima ljudi zaposlenih na NOVA S.

„Naši gledaoci su imali priliku da se uvere da te tvrdnje ne odgovaraju istini jer smo pažljivim izborom sagovornika u svim emisijama ovu temu obrađivali nesenzacionalistički i profesionalno. Ipak, kako nemaju svi građani priliku da gledaju naš program, ovakve izjave najviših državnih funkcionera mogu ih dovesti u zabludu. Zato pozivamo premijerku Anu Brnabić kao i sve građane da ipak pogledaju celu emisiju i da se uvere da sporna rečenica ne odražava stav autora „Mentalnog razgibavanja“ kada je u pitanju podrška žrtvama seksualnog nasilja“, zaključuje se u saopštenju TV NOVA S.

R. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend