31. jan 2023.

NS Uživo kažnjen zbog povrede časti Janka Veselinovića

Pokret za preokret (PzP) saopštio je da je prvostepenom odlukom Višeg suda u Beogradu portal NS Uživo osuđen za povredu časti i ugleda poslanika i predsednika PzP Janka Veselinovića.

Kako je navedeno u saopštenju, NS Uživo objavio je 2019. godine dve objave o Janku Veselinoviću, „bez ikakve prethodne provere, sa ciljem da se Veselinoviću povrede čast i ugled, te da se prenošenjem neistina on kompromituje privatno i profesionalno, kao jedan od opozicionih lidera, koji je učestvovao u organizaciji protesta ‘Jedan od pet miliona'“.

Dodato je da je kažnjena kompanija „Hashtag digital media“ koja je osnivač portala, a prvostepenom presudom Veselinoviću mora da bude isplaćeno 60.000 dinara sa zateznom kamatom, a obavezani su i na plaćanje sudskih troškova u iznosu od 70.300 dinara.

Sporni tekst bavi se navodnim „malverzacijama u Toplani“ dok je direktor tog preduzeća bio Janko Veselinović, uz navode da je „zloupotrebljavao ovlašćenja“, „koristio uticaj“ i učestvovao u „sumnjivim nabavkama“.

„Nepotpisani tekst bez ijednog dokaza i uz činjenicu da protiv Janka Veselinovića nikada nije vođen ni jedan prekršajni, a kamoli krivični postupak za bilo koje delo i da ni na suđenju optuženi nisu imali bilo kakve dokaze za svoje natpise, sud je doneo odluku kojom je osuđena kompanija, koja stoji iza ovog portala, ali i glavni i odgovorni urednik Nikola Bilić, kojeg je u međuvremenu zamenio Nikola Klajić“, saopštio je Pokret za preokret.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend