04. jun 2023.

Pedagoški kolegijum „Ribnikara“ medijima: Za čije dobro prenosite neproverene informacije?

Pedagoški kolegijum i sva stručna veća OŠ „Vladislav Ribnikar“ oglasila su se otvorenim pismom u kome se obraćaju medijima. U dopisu oni pitaju medije za čije dobro prenose neproverene informacije i mole da ih da budu objektivni i profesionalni.

„Dobro nam je poznato šta znači imati novu, ekskluzivu vest, pa makar ona bila i najstrašnija i najbolnija, samo vas molimo da ona bude relevantna. Dogodio nam se 3.5.2023. Setite se da ste ispred naše škole, zajedno sa hitnom pomoći, policijom, roditeljima, nama nastavnicima, čekali da izađu deca i nastavnici iz škole. Setite se sa koliko straha, drhtanja, strepnje, bola i suza smo čekali. Bilo je vas koji ste plakali sa nama, i u ime toga, i u ime dečjih žrtava i našeg čuvara, budite objektivni i profesionalni“, piše u otvorenom pismu.

Kolegijum „Ribnikara“ naglašava da pokušava da okupi svoje đake i profesore u svom prostoru.

„Isceljujemo se međusobno i to učimo zajedno. Idemo korak po korak, patimo tiho, učimo naglas, ponavljamo zajedno i jedni u drugima tražimo sigurnost. Mesto zločina treba da bude najuzvišenije i najuređeniji deo naše škole“, napominju.

Dodaju i da im je obećana pomoć Republike Srbije za renoviranje škole, dok će ostalo, kažu, biti „njihova misija“.

„Spomen na našu decu, naše drugare, negovaćemo u kontinuitetu. Nagrade iz različitih oblasti nosiće imena naših nevinih žrtava, baš kako su oni i bili najbolji u različitim oblastima. Osim njihovih roditelja, mi najbolje znamo, svoje stradale drugove i učenike, volimo ih i patimo za njima. Pustite nas da u svojoj drugoj kući, tugujući, ,učimo, odrastamo i sazrevamo, i ako Bog da, dočekamo našeg ranjenog druga i učenika i našu nastavnicu i koleginicu“, zaključuje se u otvorenom pismu.


D. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend