09. okt 2019.

RTS: Bujošević ne pokušava da uplaši aktiviste „Jedan od pet miliona“

Radio televizija Srbije (RTS) saopštila je danas, povodom prijava protiv studenata koji su ulaz u zgradu Javnog servisa ofarbali u ružičasto, da direktor RTS Dragan Bujošević „ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta ‘Jedan od pet miliona’, nego da samo radi ono što mu zakon nalaže“.

RTS je u saopštenju naveo da zakon obavezuje generalnog direktora da „preduzme sve mere kako bi zaštitio imovinu i sredstva koje ova ustanova koristi“ i „podnosi prijave protiv svih koji oštećuju ili uništavaju imovinu i sredstva RTS-a“, a da je na sudovima da utvrde odgovornost.

„Ove činjenice su i te kako dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takodje preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da briga o imovini RTS-a ne sme da bude samo obaveza Javnog servisa, već da o njoj treba da se staraju i organi lokalnih samouprava, kao i nadležni državni organi, jer su „po Zakonu o javnim medijskim servisima, imovina i sredstva koja koristi RTS u vlasništvu Republike Srbije“.

Lideri Saveza za Srbiju okupili su se danas ispred zgrade RTS-a u Beogradu kako bi izrazili solidarnost sa studentima protiv kojih je direktor Javnog servisa Dragan Bujošević podneo krivične prijave jer su ulazna vrata u zgradu ofarbali u ružičasto.

Okupljeni ispred zgrade RTS nosili su veliki transparent sa natpisom „bojkot“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend