29. jan 2018.

Srednje slovo J

Privatni mediji nisu javni servis i ne moraju da premeravaju minutažu aktera izbora, ali to ne znači da mogu biti izborna toljaga u rukama svakog ko je zainteresovan.

U poslednjih sedam dana listu Danas nuđeni su, ovim redosledom: dva izrazito negativna teksta o Dosta je bilo, „ekskluzivni materijali“ o Šapiću, a na kolegijumu smo jednoglasno odlučili da ne objavimo neka aktuelna opanjkavanja o ličnosti Aje Jung, kojih su se razni iz baletske (i ne samo baletske) branše dosetili baš sad.

– Javite se posle 4. marta, pa ćemo razmotriti! – rekli smo svim ponuđačima.

Verovatno se pitate: a što ne raspaliti po Aji Jung, pa ona je druga na listi naših „zajedničkih prirodnih neprijatelja“?

Mora da se sećate slučaja Dude Ivkovića iz predsedničke kampanje. Sve dok nije podržao Sašu Jankovića, bio je legenda srpske košarke, a onda su pronašli najgore izdanke novinarske branše koji su trebali da dokažu kako je Duda, zapravo, legenda divlje gradnje.

Redakcijski obračun sa Ajom Jung baš u ovom momentu, samo zato što je na listi SNS, bio bi podjednako ljigav i blatnjav.

Kolumnisti, komentatori, karikaturisti i satiričari Danasa, naravno, mogu da raspaljuju po kome god hoće u granicama normale, jer je komentar slobodan, a činjenice su svetinja, ali samo one činjenice kojih se naprasno ne setite u predizbornoj kampanji.

I najvažnije: u novinarstvu je najvažnije ne biti jadan, jer će vam onda za kratko vreme srednje slovo imena postati J.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend