11. jun 2021.

Tviter obrisao objavu Dodikove ćerke u kojoj veliča Mladića

Društvena mreža Tviter uklonila je objavu Gorice Dodik, ćerke predsedavajućeg Predsedništva BiH, u kojoj veliča i pruža podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Gorica Dodik objavila je tvit nakon što je Mladiću izrečena drugostepena presuda u Hagu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina počinjenih tokom agresije na BiH, među kojima je i genocid u Srebrenici.

Podsećamo, ona je na svom Tviter nalogu ostavila nekoliko sramnih komentara i tvitova napisavši „Živela Republika Srpska! Živeo Ratko Mladić! Živeli svi heroji Vojske Republike Srpske!“ dodavši srca u bojama srpske zastave. Ovo je izazvalo brojne reakcije na društvenoj mreži, a objavu su korisnici prijavili, nakon čega je Tviter pokrenuo istragu, piše Klix.ba.

„Naša istraga pokazala je da je ova objava prekršila pravila kompanije Tviter. Prekršeno je pravilo ‘glorifikacija nasilja’“, stoji u obrazloženju kompanije Tviter.

Ćerka prvog čoveka SNSD-a nije bila nimalo zadovoljna odlukom jedne od najvećih društvenih mreža da joj ukloni objavu. Očekivano, obrušila se na korisnike koji su njen komentar prijavili, a stavove nije promenila. Nedugo nakon toga je i zaključala profil.

„Prijavom mog profila i brisanjem tvitova me ne možete ućutkati niti promeniti moje mišljenje. Meni ste dokazali da sam u pravu. Nikada nisam čitala niti me zanimalo koga vi veličate, niti mi je palo na pamet da vas pokušavam uveriti da grešite. Ja to obrišem i mirna mi je duša i savjest“, napisala je u nekoliko sledećih tvitova Gorica Dodik.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend