02. mar 2023.

UNS poziva kolege da doniraju sredstva novinarima iz Turske i Sirije koji su ugroženi zemljotresima

Udruženje novinara Srbije (UNS) se pridružuje inicijativi Međunarodne federacije novinara (IFJ) za podršku novinarima iz Turske i Sirije čije su porodice ugrožene zemljotresima i poziva koleginice i kolege da, ukoliko su u mogućnosti, uplate novac na račun Fonda za bezbednost IFJ-a kako bi pomogli novinarima kojima su zbog zemljotresa preminuli članovi porodice ili su pretrpeli povrede i materijalnu štetu.

Sredstva je moguće donirati popunjavanjem formulara dostupnog na sajtu IFJ-a, uz naznaku „IFJ Turkey/Syria Appeal“.

U zemljotresima u Turskoj i Siriji poginulo je više od 50.000 ljudi.

Turski sindikat novinara DISK Basın-is, Tursko novinarsko društvo (GCD), Udruženje novinara Turske (TGC), Tursko novinarsko udruženje (TGS), Sirijsko novinarsko udruženje i Sindikat novinara Sirije rekli su IFJ-u da su mnogi njihovi članovi pretrpeli štetu i da su im zemljotresi u potpunosti promenili način života.

„Dan nakon katastrofe, ponudili smo podršku turskim i sirijskim sindikatima. Trebalo im je nekoliko dana da procene situaciju i potrebe kolega na terenu. Sada smo u stanju da pokrenemo poziv solidarnosti i pružimo im podršku koja im je potrebna“, rekla je predsednica IFJ-a Dominik Pradali.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend