11. maj 2021.

Urednik sa RTS-a poručuje kolegama: Naš poslodavac je narod (VIDEO)

"Nije naš poslodavac Dragan Bujošević, niti Upravni odbor. Naš poslodavac je narod Srbije. Ja jedino uvažavam javni interes", poruka je koju kolegama šalje urednik stranog programa iz kulture na Radio televiziji Srbije Bojan Bosiljčić. Gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S "Probudi se", on je istakao da "borba za javni servis ne sme da prestane".

„Mi u javnom servisu treba da se borimo za to da naša kuća ima što bolji program. Javnost treba da se bori za svoj javni servis“, jasan je Bosiljčić.

„Podležemo svim standardima političkog novinarstva“, tako ukratko opisUJE trenutno stanje i program RTS-a.

Bosiljčić se osvrnuo i na sporne stihove koji se povezuju sa Ljotićevcima, a koji su se čuli na svečanosti povodom Dana pobede u Drugom sevtskom ratu. Bosiljčić konstatuje da je reč o zloupotrebi stihova Momčila Nastasijevića.

„Momčilo Nastasijević je pesmu napisao kada nije znao za šta ona može zloupotrebljena. Ali zloupotreba je večna. Potiranje antifašističke tradicije ovog grada i zemlje postepeno se odvija i ukorenjuje“, smatra Bosiljčić.

On nije zadovoljan time kako trenutno izgleda društvo u kojem živimo.

„Društvo je postalo šizofreno. U ovom društvu više ni ljdi ni psi nisu bezbedeni. Vrag je doneo šalu. Ne postoji kontrola društvene esvesti, Politički život se odvija stihijski. Ovo društvo se vodi samo interesom valdajuće staanke da što duže i što tvrđe ostane na vlasti“, konstatuje Bosiljčić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend