07. maj 2024.

Uskršnji doručak u vili Jovane Jeremić

Sloboda medija u Srbiji je trenutno na najnižem nivou od pokretanja Svetskog indeksa slobode medija 2002. godine.

Foto: Printscreen / Pink

Sa time se ne bi složili oni koji vode TV Pink. Sloboda koju oni osećaju nemerljiva je – bukvalno.

TV Pink je ranom zorom na Uskrs prenosio „uskršnji doručak“ iz Vile Jovana – kuće, koju je u čast svoje nove devojke Jovane Jeremić, urednice i glavne zvezde pomenute televizije, sagradio ili dogradio ili renovirao izvesni Dragan, nekada poznat kao biznismen, poslednjih meseci više kao izabranik voditeljke Pinka.

Ko je gledao ceo prenos znao bi bolje. Za nas, koji smo hvatali deliće po mrežama, i oni su bili previše. Domaćica je bila vesela, intervjuisala svoje goste, domaćin je dobio svojih pet sekundi za zdravicu u kojoj je uspeo da napravi lapsus da se „Isus rodio“ na Uskrs.

Sve ostalo samo se ređalo. Neko je nosio čarape sa likom Ivice Dačića, u goste je došao Era Ojdanić, ali i ministarka Milica Đurđević Stamenkovski.

Jovana Jeremić je pevala, a pevačica Zorica Marković se kupala u bazenu. Obučena.

Imali su svu slobodu ovog sveta. Sloboda je bila tolika da je i kod slučajnog prolaznika društvenim mrežama budila onaj osećaj transfera blama.

Novi nivo hleba i igara. TV Pink svaku priliku koristi za rijaliti, reklo bi se da je rijaliti na praznično jutro, na jutro jednog od najvećih hrišćanskih praznika za vernike – nešto sasvim novo. O njihovoj slobodi da rade šta hoće i mašu „šerom“ (jer upravo to je Jovana Jeremić radila – mahala telefonom hvaleći se koliko se gledaju u tom trenutku).

Pa da, mahali bismo i mi šerom da uključimo kamere u redakciji i poskidamo se goli.

Nažalost, mediji koji se trude da budu profesionalni ne mogu da mašu „šerom“ ni „klikovima“. Jer čekaju da provere informacije o ubijenom, pokušavaju da zaštite žrtve, jer pišu tekstove o korupciji ove vlasti, jer se bave istinom koja boli one koji upravljaju dobrim delom medija u Srbiji.

I nije Jovana Jeremić kriva što se Srbija na listi Reportera bez granica iz grupe „problematičnih“ pomerila u zonu zemalja u kojima je stanje slobode medija „teško“.

Ona je samo kap. Odgovornost Željka Mitrovića je mnogo veća. A odgovornost države, odnosno vlasti koja njome upravlja – nemerljiva. Baš kao i sloboda TV Pink.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend