18. avg 2021.

Veljanovski povodom oznake provladinih medija na Tviteru: Vlast se godinama održava preko najvećih medija u Srbiji

Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka, ističe za Danas da je odluka Tvitera dokaz da je problematična situacija na relaciji vlast-mediji u Srbiji postala planetarnih razmera.

Foto: Medija centar Beograd

Povodom odluke kompanije Tviter da RTS, Pink, Prvu, B92, Hepi, Tanjug, Kurir, Informer, Politku i Srpski telegraf označi kao medije koji sarađuju sa Vladom Srbije, Veljnovski kaže da mi, koji ovde živimo, odlično znamo da se vlast godinama, između ostalog, održava tako što veliki broj medija, i to onih najvećih i uticajnijih, drži u svojim rukama i to nije moglo da ostane nevidiljivo i za ljude koji nisu iz Srbije.

„Ne treba da budemo srećni zbog toga… Dobro je što je Tviter uočio da ovde nešto ne valja, ali nije dobro to je to ovde toliko uzelo maha da čak i Tviter mora na neki način da reaguje“, objašnjava Veljanovski i dodaje da je na nama ovde u Srbiji da se borimo da se vlast promeni.

Prema njegovim rečima, s jedne strane međunardona zajednica odlično zna koliko je odnos vlasti prema medijima nedemokratski, ali s druge strane, ti isti međunarodni faktori godinama očekuju od vlasti da nešto učini povodom pitanja Kosova.

„To je sada Gordijev čvor, koji se ne može razrešiti, a da li će se moći preseći je teško pitanje. Izgleda da je ova odluka Tvitera jedan od signala da će međunarodna zajednica možda polako početi da uskraćuju podršku Aleksandru Vučiću“, smatra Veljanovski.

1 komentar za: “Veljanovski povodom oznake provladinih medija na Tviteru: Vlast se godinama održava preko najvećih medija u Srbiji

 1. ПТМАС

  „Currently, labels appear on relevant Twitter accounts from China, France, Russia, the United Kingdom, the United States, Canada, Germany, Italy, Japan, Cuba, Ecuador, Egypt, Honduras, Indonesia, Iran, Saudi Arabia, Serbia, Spain, Thailand, Turkey, and the United Arab Emirates“
  https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/state-affiliated

  Šta ćete kad i u Kanadi, Nemačkoj, Americi, Britaniji, Francuskoj itd ima ova oznaka…
  Bitan je i kontekst.

  18. авг 2021. at 10:17

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend