26. avg 2021.

Voditelj o gostovanju Samofalova i Žujovića: Dobra namera i put do pakla

Staloženi, kulturni dijalog postaje jedna od najpotrebnijih i najskupljih pojava u Srbiji. Gospoda Đorđo Žujović i Konstantin Samofalov su dobila priliku u “Novom danu”, na televiziji N1, i dovoljno vremena da objasne svoje pozicije u pregovorima o izbornim uslovima. Nažalost, to su iskoristili, da ne kažem zloupotrebili, za obračun koji je sušta suprotnost dijalogu.

To kaže za Danas Miloš Milovanović, novinar TV N1, u čijoj emisiji se juče dogodio incident, odnosno verbalni sukob koji umalo da nije prerastao u fizički obračun funkcionera Socijaldemokratske partije Srbije i Socijaldemokratske stranke.

Naime, Milovanović je pozvao Đorđa Žujovića iz SDPS, stranke Rasima Ljajića i Konstantina Samofalova iz SDS, partije Borisa Tadića u jutarnji program kako bi odgovorili na pitanje o tome koliko je daleko odmakao dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

“Dijalog” dvojice funkcionera Miloš Milovanović je, međutim, bio prinuđen da prekine zbog nasilnog upadanja u reč, nadvikivanja i uvreda koje su Žujović i Samofalov jedan drugom upućivali.

Nakon prekida programa, voditelj emisije morao je čak i fizički da stane između dvojice političara kako ne bi došlo i do takve vrste sukoba.

– Imali smo dobru nameru da u javnom interesu građanima pokušamo da pojasnimo šta se trenutno dešava. Ispada da je, kao u izreci, dobra namera tu da poploča put do pakla – zaključuje Miloš Milovanović za Danas.

Konstantin Samofalov je odbio da za Danas odgovori na pitanja o jučerašnjem incidentu, o tome da li se kaje i da li mu je žao zbog onakvog ishoda, osvrnuvši se na tekst koji je Danas objavio neposredno nakon emisije odnosno snimka onoga što se dogodilo nakon prekida programa.

Samofalov je to okarakterisao ovim rečima:

“Ništa lično, ali ne vidim potrebu za daljom komunikacijom s obzirom da je vaš jučerašnji tekst bio krajnje tendenciozan, zlonameran i netačan. Izjednačli ste mene, koji sam vodio političku debatu i iznosio svoje političko mišljenje i stavove, sa onim koji je na to odgovarao gnusnim klevetama, ličnim uvredama, i na kraju i fizičkim nasrtajem. I umesto da osudite takvo fizičko i verbalno nasilje, vi mene pitate da li mi je žao?!? A vaše pitanje upućuje da je jučerašnji tekst bio svesno tendenciozan i zlonameran i da imate nameru da nastavljate da širite lažnu sliku o tom događaju”.

Đorđo Žujović je, za razliku od Samofalova, pristao da za Danas odgovori na ista pitanja, ističući da mu je smešno “da su ovo neki predstavili kao sukob vlasti i opozicije, pa još sa nekim potencijalnim fizičkim sukobom”.

– Meni je do svake vlasti stalo toliko da od svake imam problem na ovaj ili onaj način, o čemu drugi ne mogu ni da zamisle. Meni je samo više muka da se oni koji su upropastili ideju Zorana Đinđića pozivaju na neke vrednosti, doslednost, poštenje. Isto tako mi je muka od svih njihovih šema, kombinacija, licemerja, deljenja stanova i poslovnih prostora. Kao što mi je muka i od svakoga iz ove vlasti koji je zloupotrebio položaj i obrukao ovu zemlju. Duel mene i osobe sa kojom sam bio u emisiji je susret dva sveta, dva vaspitanja, dva životna pogleda. Jednog povlašćenog pojedinca koji je deo naslednog reda željnog vlasti koju danas nema i sa druge strane običnog momka koji je doživeo da ga neko naziva „džukelom“ u emisiji. Takav duel se nije mogao izbeći, nije mi ni najmanje žao i tek ću takvima pokazivati gde im je mesto, bili oni vlast ili opozicija – zaključio je Žujović u pisanoj izjavi za Danas.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend